Merhaba Sonbahar!

RSS
Merhaba Sonbahar!


Eylül ayının gelmesiyle yazı uğurlarken sonbaharın renklerini heyecanla karşılıyoruz. Yoğun bir gündem ve koşuşturmacayla geçirdiğimiz yaz mevsiminden sonra sonbaharın getirdiği sakinliğe ihtiyacımız vardı. Bizden tavsiye, bu geçiş döneminde size en iyi gelecek şeyleri yapmanız! Şehre dönüş, okula başlama telaşı derken kendinizi de ihmal etmeyin…

Bize kuşkusuz en iyi gelen şeylerden biri mutfakta leziz kokular eşliğinde hazırladığımız birbirinden güzel yemekleri keyifli sofralarda sevdiklerimize sunmak! Daha çok evde vakit geçirmeye başlayacağımız bu mevsimde sonbaharın renklerini Hecha ile mutfağınıza ve sofralarınıza taşımaya ne dersiniz?

 

Tek Tavada Kahvaltı

Daha pratik olmaya ihtiyaç duyduğumuz okul döneminde kahvaltı hazırlama aşaması bazen çok zahmetli görünebilir.

Peki, tek bir ürün kullanarak, basit malzemelerle, hızlıca hazırlayabileceğiniz bir kahvaltının aynı zamanda çok lezzetli ve sağlıklı olacağını söylesek, ne derdiniz? Hecha demir döküm tavalarınız mutfakta en büyük yardımcınız olmak için sizi bekliyor. Sahanda yapabileceğiniz çeşit çeşit yumurtaları, hibrit tavanızda aynı zamanda pişirebildiğiniz sucuk ve sebzeleri gördüğünüz zaman mutfağınız artık o kadar da uzak görünmeyecek.

Tüm Hecha ürünleri aynı zamanda fırında da kullanılabildiği için basit kahvaltılarınıza farklı lezzetler katmanız da mümkün!

Fırında Mantarlı Parmesanlı Yumurta

Malzemeler:

350 gram mantar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tutam deniz tuzu
1 tutam karabiber

Yapılışı:

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Hecha sahanınızı da ocağa koyup ısıttıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Mantarları atıp suyu çıkana kadar 5-6 dakika soteleyin. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. En son yumurtaları kırıp üzerine parmesanı serptikten sonra hemen ocaktan alıp fırına atın. Yumurtalar pişene kadar 6-7 dakika kadar fırında pişirdikten sonra aynı sahanda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Döküm Lezzetiyle Kuymak Tarifi

Günün en önemli öğününü daha keyifli hale getirmek için vaktiniz olduğunda farklı tarifler deneyebilirsiniz! Karadeniz’in meşhur lezzeti kuymak, demir dökümde pişirmenin de lezzetiyle sofralarınıza bambaşka bir renk katacak.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
Bir kase küp şeklinde doğranmış Trabzon peyniri (Kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
Bir çay kaşığı tuz
Bir bardak su

Yapılışı:

Hecha sahanınızın altını açıp kademeli bir şekilde ısı almasını sağlayın. Isındıktan sonra tereyağını ekleyin. İçine mısır ununu ekleyip güzelce kavurun. Daha sonra suyu ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyip peynirleri de ilave ettikten sonra tekrar karıştırmaya devam edin. Sunum için başka bir şeye gerek yok, Hecha sahanınız sofranızda çok şık duracak :) Bir cezvede tereyağını kızdırıp üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar