PeppyCooky ile Sağlıklı Tarifler

RSS
PeppyCooky ile Sağlıklı Tarifler

 

Hecha Mutfak’ta neler oluyor?

Eğer bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip ediyorsanız; bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Hecha Mutfak’ta Ezgi Köse (@PeppyCooky) konuğumuz oldu! Enerjisi birbirinden güzel misafirlerimiz ile birlikte glutensiz, sağlıklı iki tane leziz tarif öğrendik. Bu güzel tarifler Hecha ile buluşunca da ortaya nefis sonuçlar çıktı.

Eğer bu eğitimi kaçırdıysanız üzülmeyin.  Şimdi, sizlerle bu iki güzel tarifi paylaşacağız. Hecha Mutfak’ta yapılacak bir sonraki etkinliği kaçırmamak için bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın!

 

Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği Tarifi

Hecha’da pişen ekmeklerin tadı bir başka. Bu ekmek tarifi ise hem vegan hem de glutensiz! Oldukça pratik olan bu tarifi fırınlarınızda da rahatça kullanabildiğiniz Hecha tencereniz ile kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı çiğ karabuğday
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre baharatlar, ceviz, zeytinyağı

Yapılışı:

Karabuğdayı 14 saat suda bekletin. Bu saat sonunda karabuğdayı süzüp biraz yıkayın ve 1 bardak su ile çok hafifçe 1-2 tur blender'dan geçirin. Blender ile çekilen ekmek harcı ile harmanlamak istediğiniz baharatları ve kuruyemişleri karıştırın. Bu karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz Hecha tencerenize aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fan ayarınız varsa alt üst fan şeklinde 40-45 dakika, yok ise 65 dakika alt üst ayarda pişirin. Çıkardıktan 5 dakika sonra tencereden alıp tel üzerinde soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra dilimleyip ister buzdolabında, uzun ömürlü olsun isterseniz buzlukta muhafaza edin.  Afiyet olsun!

 

Az Malzemeli Glutensiz Brownie

Hem az malzemeli hem de oldukça kısa sürede yapabileceğiniz; sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir tatlı tarifine ne dersiniz? Fırınlarınızı ayarların! Vazgeçemeyeceğiniz bir tarif sizi bekliyor.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı badem unu
  • 2 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 50 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • İsteğe bağlı olarak portakal rendesi, susam, ceviz, agave şurubu

Yapılışı:

Yumurtayı güzelce çırpın. Diğer malzemeleri üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili Hecha mini güveçlerinize karışımdan paylaştırın. 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Eğer biraz daha sufle kıvamında isterseniz daha az pişirmeniz yeterli olacaktır. Brownie’niz hazır bile, afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar