Kolay Pankek Tarifi ve Yapılışı

RSS
Kolay Pankek Tarifi ve Yapılışı

 

Günün en önemli ve keyifli öğünlerinden kahvaltı için daha pişerken nefis kokusuyla iştah açan pankek, nefis bir alternatif olabilir.

Patatesli ya da şekersiz olarak yapıp tuzlu tüketebilir; kakaolu, çikolatalı, frambuazlı pankekleri tatlı olarak da sunabilirsiniz. Pankek yapımı için birçok yöntem var ancak en yoğun zamanlarda bile kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif harika olmaz mıydı?

Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifin sunumunda çilek dilimleri, dondurma ya da aromalı şuruplar kullanabilirsiniz. Her gününüzün pazar kahvaltısı tadında olması için gelin, birlikte hem pratik hem de oldukça lezzetli bir pankek yapalım!

 

Pankek Pişirme Önerisi

Pankek yapımında hazırlık aşaması kadar pişirme aşaması da oldukça önemlidir. “Demir döküm tavada pankek olur mu?” dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette olur! Ancak yapışmayı engellemek için döküm tavada pankek için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var.

 

  • Hazırlık aşamanızın sonuna doğru Hecha tavanızın altını kısık-orta ateşte açarak ısı almasını sağlamaya başlayın. 5 dakika kadar sürecek bu aşamayı önceden yaparak hem hamurunuzu bekletmeden pişirebilir; hem de tavanızın uygun ısıya gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

  • Karışımı tavaya eklemeden önce tavanızın hazır olup olmadığını kontrol edin. Birkaç damla suyu tavanın hem ortasına hem de kenar kısımlarına damlatın. Eğer iki tarafta da eşit olarak buharlaşıyorsa hazır demektir!

 

  • Pişirme işlemini mutlaka kısık ateşte yapın. Çünkü %100 demir döküm yapısıyla Hecha tavalar yüksek ısıyı hızlıca alarak uzun süre tutar.

 

  • Karışımı eklemeden önce bir fırça yardımıyla tavayı hafifçe yağlayın. Yapışmayı engelleyecektir.

 

  • Son olarak, karışımı ekledikten sonra hiç dokunmadan pişmesini bekleyin. Yaklaşık iki dakika sonra üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında bir tarafı pişmiş demektir. Daha sonra diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirebilirsiniz.

 

Pankek Tarifi Yapılışı ve Malzemeler

Malzemeler (2 Kişilik) 

1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
½  su bardağı süt
½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

  • Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırıp bir kabın içerisinde yumurtanın beyazını ve şekeri köpük olana kadar çırpın.

  • Başka bir kapta yumurtanın sarısını, un, süt, kabartma tozu ve vanilini pürüzsüz bir yapısı olana kadar çırpın.

  • Yumurta beyazını söndürmeden hızlıca bu karışıma yedirin.

  • 4-5 dakika ısıttığınız Hecha tavanızı fırça ile hafifçe yağlayın. Karışımdan 3 yemek kaşığı ekleyip kısık ateşte her bir yüzünü 2’şer dakika pişirin ve servis edin.

 

Pratik Pankek Tarifi Püf Noktaları

Yapışmadan, içi hamur kalmadan, tam kıvamında pankekler için bilmeniz gereken birkaç püf nokta var. Hazırlaması zahmetli olan pankekler için bu püf noktaları bildiğiniz zaman hayal kırıklığına uğrayacağınız sonuçlarla karşılaşmanız imkansız!

  • Birçok tarifte de olduğu gibi pankek tariflerinizde de taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. En önemlisi kullanacağınız süt ve yumurtanın günlük olması pankeklerinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

 

  • Kusursuz bir pankek için malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Oda sıcaklığındaki malzemelerle yaptığınız pankekleriniz daha iyi kabaracaktır.

 

  • İyi kabaran bir pankek için sıvı malzemeler ile katı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırın.

 

  • Krep yapımındaki gibi pürüzsüz bir karışım elde etmenize gerek yok! Pankek hamurunuzu kıvamlı bir hale gelip malzemeler birbirine geçene kadar karıştırmanız yeterli.

 

  • Daha pratik olması için pankek hamurunu geceden hazırlayıp sabah pişirmek isteyebilirsiniz. Ancak bu pankekin yumuşak ve kabarık olmasını engeller. Bu yüzden hamuru fazla bekletmeden pişirmelisiniz.

 

  • Hamuru tavaya tamamen yaymayın. Bir su bardağının ağzı kadar ekleyip pişmesini bekleyerek çok daha yumuşak ve kabaran pankekler elde edebilirsiniz.

 

Pankek Çeşitleri

Tüm püf noktalarını artık bildiğinize göre sizin için birbirinden farklı malzemelerle kahvaltı rutinlerinize farklılık katacak pankek önerilerimiz var!

 

Elmalı Pankek

2 adet yumurta, bir bardak toz şeker, bir su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir paket kabartma tozu, bir çay bardağı rendelenmiş elma ve 1.5 su bardağı unu sıvılar ve katılar ayrı kaplarda olacak şekilde çırpıp karıştırın. Daha sonra Hecha tavanızda porsiyonlayarak pişirin.

Cevizli Pankek

2 adet yumurta, bir bardak toz şeker, bir su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, , 1.5 su bardağı ceviz (dövülmüş) ve bir paket kabartma tozunu sıvılar ve katılar ayrı olacak şekilde çırpıp karıştırın. Daha sonra Hecha tavanızda porsiyonlayarak pişirip üzerini bal ve cevizle süsleyerek sunabilirsiniz.

Kakaolu Pankek

2 adet yumurta, bir bardak toz şeker, bir su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir paket kabartma tozu, bir paket kakao ve 1.5 su bardağı unu sıvılar ve katılar ayrı kaplarda olacak şekilde çırpıp karıştırın. Daha sonra Hecha tavanızda porsiyonlayarak pişirebilirsiniz.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar