Evde Kolay ve Lezzetli Pizza Tarifi

RSS
Evde Kolay ve Lezzetli Pizza Tarifi

 

Hem yetişkinlerin hem de çocukların çok sevdiği bir yemek olan pizzayı dışarda yemek yerine kendiniz evde de kolayca yapabilirsiniz. Hem de oldukça pratik ve lezzetli bir tarif ile!

Kendi malzeme tercihlerinize göre istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz ev yapımı pizzalar; karışık, bol malzemeli ya da fit ve sağlıklı olabilir. Evde kolay pizza tarifi denince akla ilk gelen yöntem tavada pişirmektir. Peki, hiç döküm tava farkıyla pizza yapmayı denediniz mi?

Sizin için evinizin konforunda, tek tavada, pratik bir şekilde yapabileceğiniz leziz bir pizza tarifimiz var.

 

Ev Yapımı Pizza Malzemeleri

Evde pizza yapmak için yaratıcılığınızı kullanın! Dışarıda yediklerinizin aksine kendi evinizde yaptığınız pizzalar için tek sınır hayal gücünüz. Üzerini nasıl süsleyeceğiniz, hangi sosları, malzemeleri kullanacağınız tamamen size kalmış. Şimdi vereceğimiz tarifte biz kendi tercihlerimize göre öneriler vereceğiz. Fakat siz istediğiniz gibi üzerinde kullanacağınız malzemelerde ekleme / çıkarma yapabilirsiniz.

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Mozzarella peyniri (rendelenmiş)
  • Zeytin
  • Fesleğen

Pizza Hamuru ve Tarifi Nasıl Yapılır?

1) Hamur için kullanacağınız tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın. Bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra bu hamuru fırça ile hafifçe yağladığınız Hecha demir döküm tavanıza yayın.

 

2) Sos tenceresine salçayı ekleyip biraz sulandırdıktan sonra içine dilediğiniz baharatları ekleyin. Hazırladığınız bu salça sosunu tavaya koyduğunuz hamurun üzerine yayın.

 

3) Sosun üzerine rendelediğiniz mozzarella peynirini, zeytin ve fesleğeni ekleyin.

 

4) Önce ocakta 4-5 dakika boyunca alt kısmını pişirin. Daha sonra fırına alarak üzerinin de iyice kızarmasını sağlayın.

 

Pizza Yapmanın Püf Noktaları

Hem pratik hem de yapması oldukça eğlenceli olan pizza tarifleri için bilmeniz gereken birkaç püf nokta var! Bunları öğrendikten sonra evde yaptığınız pizzaların lezzetini dışarıda bulamayacaksınız. 

  • Pizza hamuruna eklediğiniz su çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Oda ısısında, ılık su tercih etmelisiniz.
  • Pizza üzerine mantar gibi su bırakabilecek malzemeler kullanacaksanız ya az miktarda koyun ya da koymadan önce mutlaka soteleyin.
  • Pizzayı fırına atarken üzerinin güzel pişmesi için fırının üst kısmına yakın koymaya dikkat edin.
  • Üzerine koyacağınız malzemelerin aşırı miktarda olmamasına ve pizzanın üzerine eşit bir şekilde dağılmasına dikkat edin. Hazırladığınız pizzanın üzeri için en sevdiğiniz üç dört malzemeyi kullanmak daha özel bir lezzete sahip olmasını sağlayacaktır.
  • Hazırladığınız domates ya da salça sosunun içerisine bir miktar sarımsak ekleyerek daha farklı bir aroma elde edebilirsiniz.
  • Her tarifte olduğu gibi pizza için de kullandığınız malzemelerin taze olması çok önemli. Kullanacağınız peynir, fesleğen gibi malzemelerin kalitesi lezzetinde önemli bir fark yaratacaktır.

 

Pizza Çeşitleri

Bir kere kendi pizzanızı yapmayı denediğiniz zaman farklı malzemeler, farklı aromalarla bu tarifleri çeşitlendirmek istemeniz kaçınılmaz olacaktır. İtalya sokaklarının buram buram pizza kokusunu evinize getirmeye ne dersiniz? Gelin, birlikte pizza çeşitlerini inceleyelim.

 

Margherita 

En çok tercih edilen pizza çeşitlerinden olan Napoli pizzası margherita; domates, mozzarella, fesleğen, zeytinyağı ve tuz kullanılarak yapılır.

 

Marinara

Napoli pizzalarından marinara, domates, zeytinyağı, sarımsak ve kekik ile yapılır. Farklı bir lezzet arayanlar için evde de kolayca yapılabilecek bir pizza çeşididir.

 

Frutti di Mare

Deniz mahsulleri kullanılarak yapılan bu pizza ilginç bir alternatif olabilir!

 

Quattro Stagioni (Dört Mevsim Pizza)

Bu pizzanın içinde dört mevsim var! Her bir köşesi bir mevsimi temsil eden bu pizzada her mevsimi temsil eden 4 malzeme kullanılır. Bu malzemeler genellikle enginar, domates ya da fesleğen, mantar ve pastırmadan oluşur. İtalya’da oldukça yaygındır.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar