Fırında Patlıcan, Kabak ve Mozarella

RSS
Fırında Patlıcan, Kabak ve Mozarella

4 kişilik

Hazırlama Süresi: 30 dakika  

Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

3 adet patlıcan

2 adet kabak

Zeytinyağı

300 gr. mozzarella

150 gr. toz parmesan

Ekmek kırıntısı

Tereyağı

Birkaç arpacık soğanı

2 diş sarımsak

400 gr. konserve domates

1 çay kaşığı şeker

Fesleğen

Yapılışı

Fırını 200 dereceye getirin.

Patlıcan ve kabakları dilimleyip zeytinyağı ile fırçalayın; ızgarada pişirin.

Arpacık soğanı, sarımsak ve domatesi doğrayın; bir kasede şeker ve fesleğenle karıştırarak sosu hazırlayın. Fırına dayanıklı bir kasenin dibine patlıcan ve kabakları dizin. Üzerine mozzarella, parmesan ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Onun da üzerine sosu dökün. Patlıcan ve kabaklar bitinceye kadar aynı işlemi kat kat tekrarlayın. En tepeye tereyağı ekleyin ve sebzeleri fırında 25 dakika pişirin.

Lezzet önerisi

Fırından çıkan bu enfes lezzeti yanında sarımsaklı ve taze otlu çıtır ekmek ile servis etmenizi öneririm.

Şef Yağız İzgül 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar