Edirne'den Meşhur Piyaziye
Edirne’nin meşhur piyazesini bir de Hecha farkı ile deneyin.
24 cm orta boy tencere ve 22 cm sahan kullanılmıştır.
Malzemeler
250 gr. kıyma
200 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı pirinç
5 büyük boy soğan
1 limon suyu
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Küçük kuşbaşı doğranmış etleri yarım çay bardağı kadar su ile Hecha tencerede pişirip yağda çevirin. 4 tane soğanın kabuklarını soyun. Kabuktan sonraki iki kat kalıncaya kadar içlerini boşaltın. Boşaltılan içlerden iki tanesini ince ince kıyıp, (önceden ıslatılmış) pirinç, kıyma, tuz, karabiber ve 1 limonun suyu ile karıştırarak içini hazırlayın.
Hazırlanan içi soğanların içine doldurulup, Hecha sahan tencere yerleştirin. İçi dolu soğanları yerleştirmeden önce altına yuvarlak dilimler halinde kesilmiş soğanları yerleştirin. Üzerine doldurulmuş soğanlar ve bunların üzerine de pişmiş etleri yerleştirin. En üstüne de kalan soğanları yerleştirip bir miktar su ile ekleyip kontrollü pişmesini sağlayın. Servis yapılırken üzerine karabiber tercihe göre kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0