Şef Sercan Çam Tarifi ile Izgara Domates Soslu Tavuk

RSS
Şef Sercan Çam Tarifi ile Izgara Domates Soslu Tavuk

 

Akşam yemeği için fazla vaktiniz yok ama yine de evinizin konforunda lezzetli bir yemek mi yemek istiyorsunuz?  Hecha ile tek tava tarifleri tam size göre!

Sizin için ocakta başlayıp fırında bitecek, tüm lezzetlerin iç içe geçtiği, tam yazlık bir tarifimiz var. Mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • Kaşar peyniri/Mozzarella
  • Panko ya da ekmek kırıntısı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz kırmızıbiber

Domates sos için;

  • 200 gram şeker domates
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı su ya da tavuk suyu
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Taze çekim karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı krema

 

Yapılışı:

  1. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Hecha demir döküm ızgara tavanızı ısıtın ve yağlayın. Domatesleri dizip izleyin.

  2. Pul pul kestiğiniz sarımsak ve unu ekleyip karıştırın. Domates rendesi, su, tuz ve taze çekim karabiberi de ilave edip 5-6 dakika daha pişirin.

  3. Tavayı ocaktan alın. Tavukları dizin ve pesto sosu sürün. Üzerine peyniri serpin.

  4. Panko, kırmızıbiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Peynirlerin üzerine serpin.

  5. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, fırının tabanına yakın bir kısımda yemeği 30-35 dakika pişirin.

  6. Fırından alınca kremayı dökün ve hafifçe karıştırın. Fesleğen serperek servis edebilirsiniz.

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar