Şef Ceyda Artun Tarifi ile Taze Soğanlı Katmer

RSS
Şef Ceyda Artun Tarifi ile Taze Soğanlı Katmer

 

Sabah kahvaltıda, ara öğünlerde keyifle tüketebileceğiniz nefis bir katmer tarifine ne dersiniz?

Hecha demir döküm tavanız katmerlerinizde harika bir renk ve ateşin lezzetini yakalamanızı sağlayacak.

Malzemeler:

  • 2 1/2 kap un
  • 1 kap tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 1/2 kap ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı:

  1. Kuru malzemeleri karıştırın, ortasında bir çukur oluşturun ve sıvı malzemelerinizi ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar 6-7 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün, dinlenirken soğanlarınızı hazırlayın.

  2. Taze soğanlarınızı Hecha demir döküm ızgara tavanıza alın ve üzerine Hecha döküm pres koyarak pişirin. Kızarmaya başladıklarında çevirin.

  3. Pişen soğanlarınızı doğrayın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Biz kişniş, kimyon, hardal tohumu, zerdeçal, kırmızıbiber, karabiber, susam ve limon kabuğu ekledik.

  4. Hamurunuzu uzun bir kütük haline getirin ve mümkün olduğunca eşit 10 parçaya bölün.

  5. Her bir parçayı arkasını görene kadar inceltecek şekilde açın. İçine zeytinyağı sürün malzemenizden koyun ve bir kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulonuzu çekiştirerek bir kere de kendi etrafında sarın. Elinizde güle benzer bir hamur olmuş olmalı.

  6. Şimdi bu hamuru elinizde bastırarak veya oklava ile vurarak biraz açın.

  7. Hecha demir döküm tavanızı ısıtın. Döküm tava katmerlerinizde harika bir renk ve ateşin lezzetini yakalamanızı sağlayacak.

  8. Tavanızı çok hafif sıvı yağ ile yağlayıp katmerlerinizi iki yüzü de kızarana kadar pişirin. Sevdiğiniz bir krem peynir veya kahvaltılıklar ile servis edin…

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar