Döküm Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi ve Yapılışı

RSS
Döküm Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi ve Yapılışı

 

Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden olan patlıcan, yüksek oranda lif içermesiyle hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir malzemedir. Balkan Mutfağında da bulunan musakka, sağlıklı ve pratik bir lezzet olarak patlıcan ile buluşup bizim sofralarımızda da yer almaktadır.

Şimdi size, tencerede başlayıp fırında daha da lezzetlenen, döküm tencerenin kolaylıklarından faydalanacağınız nefis bir patlıcan musakka tarifi vereceğiz.

 

Musakka Tarifi için Malzemeler

Patlıcan musakka tarifi için evinizde daima bulunabilecek temel malzemeleri kullanmanız yeterli. Böyle lezzetli bir yemeği yapmak için ihtiyacınız olan birkaç basit malzeme ve elbette işinizi çok kolaylaştıracak Hecha demir döküm tencereniz.

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ

 

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Anne eli değmiş gibi leziz bir patlıcan musakka yapmak sandığınızdan daha basit. Birkaç kolay adım ile hem öğle hem akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz nefis bir patlıcan musakka yapmak mümkün.

 

1) Patlıcanları bol su ile yıkayıp alacalı olarak soyun. Halka halka doğrayıp yarım saat tuzlu suda bekletin.

 

2) Patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Bu sırada tencerenize kıymayı alıp rengi değişene kadar kavurmaya başlayın.

 

3) Kıymaya zeytinyağını ekleyip bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine küp küp doğradığınız soğanları, biber, sarımsak, salça ve rendelenmiş domatesi ekleyin.

 

4) Bu karışım kaynamaya başladığında üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek suyu çekince biraz daha pişirip altını kapatın. Daha sonra sığ tencerenize kızarttığınız patlıcanları dizin. Üzerine kıyamlı karışımı ekleyip yayın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip fırına alın. 10-15 dakika pişirip dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Patlıcan Musakka Tarifi ve Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

Her yemekte olduğu gibi patlıcan musakka için de olmazsa olmaz püf noktalar vardır. Yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacak bu püf noktaları uygulayarak sofradaki herkesi hayran bırakabilirsiniz!

  • Patlıcanları suda bekletme aşaması oldukça önemlidir. Alacalı olarak soyulan ve dilimlenen patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek acısının gitmesini sağlayabilirsiniz.
  • Patlıcanları kızartmadan önce mutlaka kurulamalısınız. Böylece yağ ile tepkimeye girmeyecektir.
  • Döküm tencerede patlıcan musakka yapmanın en pratik ve güzel tarafı ise ocakta pişirdikten sonra aynı tencerede direkt olarak fırına atabilmeniz olacaktır. Sonucun daha lezzetli olması için finali fırında yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Yemeğiniz tamamen piştikten sonra da özleşmesi için biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

 

Musakka Çeşitleri

Türk Mutfağında en bilinen musakka çeşidi patlıcanlı musakka olsa da bu lezzeti farklı malzemeler kullanarak çeşitlendirebilirsiniz.

 

Patates Musakka

Patlıcan musakka kadar lezzetli ve aynı zamanda doyurucu olan patates musakkanın yapımı da oldukça basittir. Aynı patlıcanlarda olduğu gibi patatesleri kızarttıktan sonra tencereye dizip karışımı üzerine ekleyerek fırına atabilirsiniz.

 

Kabak Musakka

Diyet listenizde de kullanabileceğiniz kabak musakka hem hafif hem de oldukça lezzetli bir öğün olacaktır.

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar