Kolay Kahvaltılık Krep Tarifi

RSS
Kolay Kahvaltılık Krep Tarifi

 

Güne enerjik başlamanın en iyi yolu lezzetli bir kahvaltıdan geçer! Kahvaltı için her gün aynı şeyleri tüketmekten sıkılabilirsiniz. Bu yüzden kahvaltılarınızı çeşitlendirmek için size nefis krep tarifleri vereceğiz.

Dilerseniz tuzlu dilerseniz tatlı olarak tüketebileceğiniz krepler aslında sadece kahvaltı öğünü için de değil! Sebzeli krep harika bir öğle yemeği olabilir; ya da patatesli krepleri daha doyurucu olması için çocuklarınızın yanına beslenme zamanı için koyabilirsiniz! Gelin, en basitten başlayarak krep ile neler yapabileceğimize birlikte bakalım.

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

Kahvaltılarınızı çeşitlendirmek aslında sandığınızdan daha kolay. Pratik krep tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler her zaman evde bulunan temel malzemelerden başka bir şey değil!  

(4 kişilik)

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Krep Tarifi ve Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde her zaman bulunan malzemeleriniz ile hazırlayacağınız krep harcınızı birkaç püf nokta ile pişirmek de oldukça pratik olacak!

 

1) Malzemeleri karıştırmak için derin bir kap alın. Suyu ve sütü ekledikten sonra unu da ekleyip iyice karıştırın.

 

2) İyice karıştığından emin olduktan sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzu da ilave edin. Bu karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.

 

3) Tavanızı 5 dakika boyunca ısıtın. Daha sonra bir fırça yardımıyla hafifçe her yerini yağlayın. Hazırladığınız krep harcından bir kepçe alıp ince bir tabaka halinde tavaya yayın.

 

4) Kreplerin her iki tarafını da aynı şekilde pişirdikten sonra tavadan alın. Harcınız bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ara sıra tavanızı tekrar yağlayabilirsiniz.

 

 

Pratik Krep Tarifi Püf Noktaları ve Pişirme Önerisi

Krep yaparken en çok sorun yaşanan konulardan biri özellikle döküm tava için yapışma sorunudur. Döküm tavada yapışmadan krep yapmak aslında püf noktaları bilindiğinde oldukça basit. Şimdi hazır olun; hem tam kıvamında hem de yapışmadan nasıl krep yapacağınızı çok basit püf noktaları ile öğreneceksiniz!

 

  1. Döküm tava bilinenin aksine krep pişirmek için harika bir tercihtir. Kısa sürede yüksek sıcaklıklara çıkarak ısıyı uzun süre muhafaza eder. En lezzetli ve hızlı krep tariflerini döküm tavada yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken krep harcını koymadan önce döküm tavanızın doğru ısıda olmasıdır. Yeterli ısıya ulaşıp ulaşmadığını test etmek için tavanın hem orta hem kenar kısmına birkaç damla su damlatın. Her yerinde eşit olarak buharlaşıyorsa tavanız harika krepler için hazır demektir!

 

  1. Harcı hazırlarken kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.

 

  1. Unu eklemeden önce mutlaka birkaç kez eleyin. Pankek harcının aksine krep harcının pürüzsüz bir yapıda olması gerekmektedir. Mümkünse karıştırmak için el blenderı kullanın.

 

  1. Krep harcını dinlendirmeniz gerekmektedir. Vaktiniz varsa 1 saat hatta bir gece önceden harcı hazırlayabilirsiniz.

 

  1. Tavanızı yağlarken sıvı yağ tercih etmelisiniz. Tereyağı yüksek ısıya dayanıklı olmadığı için doğru bir tercih olmayacaktır. Mutlaka bir fırça yardımıyla tavanızı yağlayın. Böylece her yerinin eşit bir şekilde yağlandığından emin olabilirsiniz.

 

Sütsüz Krep ve Çeşitleri

Krep ile ilgili tüm incelikleri öğrendiğimize göre sıra tariflerimizi çeşitlendirmeye geldi! “Sütsüz krep nasıl olur?” dediğinizi duyar gibiyiz. Eğer evinizde o gün süt yoksa ya da süt kullanmak istemiyorsanız harika krepler yapmak hala mümkün.

 

  • Derin bir kabın içerisine öncelikle 2 adet yumurtayı alıp güzelce çırpın.

 

  • Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın. 

 

  • Unu ve tuzu eledikten sonra ekleyip karıştırmaya devam edin.

 

  • Karışım pürüzsüz bir hale geldikten sonra üzerini streçle kapatıp dinlendirin. Daha sonra aynı şekilde pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar