Döküm Tencerede Domates Çorbası Yapılışı

RSS
Döküm Tencerede Domates Çorbası Yapılışı


Soğuk havaların son günlerini yaşarken tüm kış boyunca içimizi ısıtan, sofralarımızdan eksik etmediğimiz çorbaları da keyifle tüketmeye devam ediyoruz.

Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, lezzeti ve kıvamı ile iştah kabartan bir domates çorbası sofralarınıza güzel bir başlangıç olabilir.

Üstelik Hecha döküm tencerenizde besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden pişerken sunum aşamasında da uzun süre ısıyı muhafaza edeceği için sıcacık kalacak!

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bu domates çorbası şimdiye kadar bildiklerinizden biraz farklı!

Lezzetine lezzet katacak farklı malzemeler ve yapılış aşamasında bahsedeceğimiz fırınlama tekniği ile tarifi merak konusu olacak nefis domates çorbası hazırlayabilirsiniz.

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 kilogram domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 litre et suyu (Tercihe göre sebze suyu da kullanılabilir.)
  • 1 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam toz şeker
  • Üzeri için kaşar peyniri ve kruton ekmek

 

Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce fırınlayarak daha sonra Hecha döküm tencerenizde yapacağınız domates çorbası sofralarda farklı lezzet arayanların vazgeçilmezi olmaya aday!

Gelin, birkaç kolay adım ile akşam yemeğine nefis bir başlangıç çorbası hazırlayalım.

 

1) Domatesleri yıkadıktan sonra kalın daireler şeklinde doğrayın. Soğanları da dilimleyip sarımsak, taze kekik ve toz şeker ile birlikte domateslerle karıştırın. Bu karışımı fırın tepsinize yerleştirin. 180 derecede 40 dakika kadar her 10 dakikada bir karıştırarak fırınlayın.

 

2) Hecha döküm tencerenize tereyağını alıp unu kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.

 

3) Fırınladığınız malzemeleri içerisinden kekiği çıkararak tencereye ilave edin. Karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Sonrasında blender yardımı ile kıvamını pürüzsüz hale getirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Domates Çorbası Tarifi Püf Noktası ve Sunum Önerileri

Domates çorbasının lezzetini daha çok arttırmanın en güzel yollarından biri de sunum aşamasında ekleyeceğiniz malzemelerdir.

Olmazsa olmazlardan biri elbette kruton ekmek! Kruton ekmek yapmak için bayat bir ekmeği küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine dilediğiniz baharatları ve zeytinyağını gezdirerek 200 derecede kızarana kadar fırınlayın.

Kruton ekmeklerden sonra son olarak üzerine mozarella veya kaşar peynir gezdirip nefis çorbanızı servis edebilirsiniz.

 

Domates Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Yapımı kolay lezzeti harika olan domates çorbasının sağlığa faydalı birçok özelliği de var!

  • Domates çorbası birçok kültürde soğuk algınlığına karşı bir ev ilacı olarak kullanılır. İçeriğindeki C vitamini ve karotenoid bağışıklık sistemini uyarmaya yardımı olur.
  • Göz sağlığına faydalı olacak A vitamini ve karotenoidler açısından zengindir.
  • Mükemmel bir antioksidan kaynağıdır! Antioksidanları tüketmek, iltihaplanma ile ilgili hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur.

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar