Sinan Büdeyri Tarifi ile Döküm Tencerede Kuzu Yahni

RSS
Sinan Büdeyri Tarifi ile Döküm Tencerede Kuzu Yahni

 

Markus Ribs’in kurucularından Şef Sinan Büdeyri’nin tarifi ile nefis bir kış yemeği kuzu yahniyi Hecha demir döküm tencerenizin lezzet farkıyla tek tencerede pişirin!

Malzemeler:

  • 400 gram kuzu incik veya kuzu gerdan
  • Toplamda 450 gram kök sebze
  • Havuç, pancar, mini patates (Yaratıcılığa açık.)
  • 50 gram zencefil
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet ayva
  • 500 ml nar suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 adet çubuk tarçın


Yapılışı:

Etleri oda sıcaklığına getirin. İyice tuz ve karabiberle ovalayın ve Hecha döküm tencere içerisinde mühürleyin. Tek tencere yemeği olduğu için mühürlediğiniz Hecha derin tencerede soğanları kavurabilirsiniz. Sırasıyla sumak, kimyon ve tarçın ile birlikte kavurmaya devam edin. Sonrasında kök sebzelerini ekleyin. Bu noktada her malzemenin birbirine iyice karıştığından emin olun. Sonrasında etleri nazikçe yerleştirip üzerine nar suyunu ve domates suyunu ekleyin. 4 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

 

Tarifin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar