Sağlıkla Dolu Yeni Bir Yıl

RSS
Sağlıkla Dolu Yeni Bir Yıl

 

En önemli şeyin sağlık olduğunu anladığımız bu dönemde, herkesin olduğu gibi bizim de yeni yıldan en büyük dileğimiz sağlık!

Hecha ile her sofranızda sağlık ve lezzeti buluşturuyoruz.  En verimli ve sağlıklı pişirme yöntemlerinden olan Hecha, yeni yılda da sabahtan akşama her öğünde; dört mevsim sizlerle!

Siz de yeni yılda yeni başlangıçlar yapanlardansanız daha sağlıklı sofralar için birkaç önerimiz var.

 

Daha Sağlıklı Sofralar İçin Öneriler

Günün en keyifli zamanlarından biri şüphesiz, sevdiklerimizle güzel sofralarda buluşmaktır.

Bu sofralarda lezzetin olduğu kadar sağlığın da ön planda olması oldukça önemli… Leziz olduğu kadar hafif ve sağlıklı olan sofralar aslında hiç de zor değil!

  • Et çeşitleriyle pişirdiğiniz yemeklere fazla yağ eklemek, yemeğin kalori ve yağ içeriğini gereksizce arttırır. Etin dokusu arasında bulunan yağlar, pişirilirken yemeğe dağıldığı için gereken lezzeti de verir. Dolayısıyla ekstra yağ ilave etmenize gerek yoktur. Kendinden yağlı bir eti, iyi ısıtılmış Hecha tavanızda ekstra yağ eklemeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla pişirebilirsiniz.

  • Zeytinyağlı sebze yemeklerini hazırlarken, yemeğe eklenecek toplam zeytinyağının en az yarısını yemek pişirildikten sonra çiğ olarak ekleyin. Zeytinyağının kavrulması bütün faydalarını yok eder.

  • Sebzeler pişerken, vitamin içeriğinin çoğu suya geçer. Bu nedenle sebzeleri kendi suyunda veya çok az su ile pişirmek gerekir. Yağmur damlası özellikli kapakları ile Hecha tencerelerinizde yemekler tamamen kendi suyunda pişerek besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmez.

 

  • Beyaz un kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşürür. Bu nedenle tam tahıllı ürünlere göre daha kısa sürede acıktırabilir. Hamur işi yemekler hazırlayacağınız zaman, tarifte yer alan toplam un miktarının yarısı kadar tam tahıl unu kullanabilirsiniz.

  • Kızartma yöntemi ile balık pişirmek kalp sağlığına faydalı olan Omega-3 yağını neredeyse yok eder. Kızartma yerine ızgara tavanızda veya fırında pişirmeyi tercih etmelisiniz. Unutmayın, tüm Hecha ürünlerini fırınlarınızda da kullanabilirsiniz. Sadece kızartmaya uygun balıkları ise az miktarda un ile 1 yemek kaşığı yağda demir döküm tavanızda çevirerek pişirebilirsiniz.

 

Tatlı Patates ve Ispanaklı Yumurta

Açlık hormonu ghrelin seviyesini düşüren ve günün ilerleyen saatlerinde abur cubur yeme isteğini azaltan bu tarifi mutlaka kahvaltı sofralarınıza eklemelisiniz!

Malzemeler:

  • 1 adet tatlı (kırmızı) patates
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 100 gram kadar mini ıspanak (3 su bardağı ile ölçebilirsiniz.)
  • 2 büyük yumurta
  • 2/3 fincan rendelenmiş cheddar peyniri
  • Bir tutam taze karabiber
  • Bir tutam tuz

 

Yapılışı:

Patatesi çatal yardımı ile birkaç yerinden delip ön pişirme işlemi için 5 dakika boyunca mikrodalga fırına koyun. Çıkardıktan sonra 5 dakika soğutup küp küp doğrayın. Hecha tavanızı ısıtıp yağı ve doğradığınız patatesleri ekleyin. Sık sık karıştırarak patatesler kızarana kadar pişirin. Ispanakları da ekleyip karıştırın. Daha sonra tuzu da ekleyin. Yumurtalar için daire şeklinde iki küçük alan açıp yumurtaları buralara kırın. Isıyı düşürüp yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun!

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar