Hecha'dan Yılbaşı Menüsü

RSS
Hecha'dan Yılbaşı Menüsü

 

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Özellikle yılbaşı gecesini evde geçirmeyi tercih edenlerin aklında “Nasıl bir menü hazırlasam?” sorusu oluşmaya başlamıştır.

Yılın her gününde olduğu gibi yılbaşı gecesinde de ana yemekten tatlıya kadar hem hazırlık hem sunum aşamasında Hecha’larınız yanınızda.

Şimdiden mutlu, sağlıklı ve lezzetli bir yıl diliyoruz. Hoş geldin 2022!

 

Döküm Tencerede Kereviz Çorbası

Malzemeler:

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 bardak su (Et suyu da tercih edilebilir.)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kereviz, havuç, soğan, sarımsak ve patatesleri soyup güzelce yıkadıktan sonra doğrayın. Hecha tencerenizde kavurup üzerine tuz ve suyu ekleyin. 15-20 dakika pişirin. Hecha sahanınızda tereyağını eritip üzerine unu da ekleyip biraz kavurun. Tencerede kaynayan çorbaya ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. En son bir blender yardımı ile çorbanızı pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Döküm Tencerede Tavuk Tandır,

Sofradaki herkesi lezzetiyle kendine hayran bırakacak, lokum gibi, nefis bir fırında tavuk yılbaşının olmazsa olmazlarındandır. Hecha döküm tencerenizin pratikliğini yeniden keşfedeceğiniz bu tarifi hazırlamak ise oldukça basit!

Mevsim yeşilliklerini kullanarak yapacağınız taptaze bir salata ya da Hecha demir döküm tavanızda hızlıca yapabileceğiniz tereyağlı bebek patates ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy tavuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Yarım limon suyu
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı özel sos

Sos İçin:

  • Sarımsak, maydanoz, kavrulmuş çam fıstığı, zeytinyağı, karabiber, tuz 

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırın. Tavuğun içine, deri altına ve üstüne bu karışımı sürün. Hecha demir döküm tencerenize alıp 1 saat boyunca kapağı kapalı bir şekilde oda ısısında dinlendirin. Sonra 230 dereceye ısıttığınız fırına alıp 1 saat kadar pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp üstünün iyice kızarması için 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Hecha Sos Tenceresinde Narlı Muhallebi

Güzel bir yılbaşı gecesinin kapanışı tatlı olmadan olmaz! Tam mevsiminde, vitamin deposu narı kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif güzel ve lezzet dolu bir gecenin kapanışına çok yakışacak.

Malzemeler:

  • Yarım litre süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya

Sos İçin:

  • 2 su bardağı nar suyu, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Yapılışı:

Vanilya haricindeki bütün malzemeleri çırpın ve karıştırarak Hecha tencerenizde pişirin. Koyu bir kıvam aldığında vanilyayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Muhallebinizin üzerinin kaymak tutmaması için karıştırarak soğutun. Hecha sos tencerenizde nar suyu, toz şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin. Koyu kıvam aldığında ocaktan alın. Sunum için nar sosunu dilerseniz Hecha mini güveçlerinize; dilerseniz küçük cam kuplara azar azar ekleyin. Soğuduktan sonra üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Son kata tekrar nar sosundan dökün. Tatlınızı buzdolabında soğuttuktan sonra nar taneleriyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Güzel bir yılbaşı gecesi geçirmeniz dileğiyle, afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar