Döküm Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Yapılışı

RSS
Döküm Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi ve Yapılışı

 

Kış günleri Hecha ile ayrı güzel... Döküm tencerenizde kolaylıkla pişireceğiniz çorbalar ile sofralara harika bir başlangıç yapabilir; Hecha’nın uzun süre sıcak tutan yapısı ile uzun sohbetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kış çorbaları denince akla ilk gelenlerden biri de şüphesiz mercimek çorbası! Kolay bir kırmızı mercimek çorbası tarifi ile hem fazla vaktinizi harcamadan hem de sağlıklı bir başlangıç hazırlayabilirsiniz.  Gelin, birlikte bu akşam için sıcacık bir çorba pişirelim.

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Mercimek çorbası en çok tercih edilen çorbalar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu yüzden malzemeleri de oldukça kolay! Hatta çoğumuzun evinde her zaman bulunan malzemelerdir.

  • 200 gram kırmızı mercimek
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram patates
  • 50 gram havuç
  • 50 gram soğan
  • 2 litre et suyu (Sebze suyu da tercih edilebilir.)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

 

Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmezi mercimek çorbasının yapımı birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde oldukça kolay! Dikkat etmeniz gereken püf noktaları ise bir sonraki içeriğimizde bulabilirsiniz.

 

1) Mercimekleri bol suda iyice yıkayıp süzün

 

2) Patates, soğan ve havuçları yıkayıp doğrayın. Hecha tencerenize koyduğunuz zeytinyağında bu sebzeleri güzelce kavurun.

 

3) Et suyu ve mercimekleri de ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynatın. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra el blenderi yardımıyla çorbayı püre haline getirin.

 

4) Sos tencerenizde un ve tereyağını, unun kokusu çıkana kadar kavurun. 1 bardak soğuk suyu meyanenize ekleyerek hızlıca karıştırmaya devam edin. Daha sonra çorbaya ekleyip iyice karıştırın ve kaynatın. Tel süzgeçten geçirip servis tabağına alın.

 

Mercimek Çorbası Tarifi ve Yapımı Püf Noktası

Her sofrada yerini alan, yapımı oldukça basit mercimek çorbasını bir de bu püf noktaları dikkate alarak deneyin!

  • Mercimeklerin pişerken köpürmemesi için bol suda mercimekleri elinizle ovarak yıkayın. Mercimeği sadece suya bırakarak yıkamak aynı etkiyi yaratmayacaktır.
  • Unu tereyağı ile kavurma aşamasında içine nane, pul biber ve karabiber eklemek çok daha farklı bir lezzet katacaktır.
  • Çorbayı blenderdan geçirme aşamasından sonra bir de ince delikli bir süzgeçten de geçirerek iyice pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın. Posa kalmaması için bu adım oldukça önemlidir.
  • Servis aşamasında sahanda az miktarda tereyağı ısıtın. İçerisine kırmızı toz biber ilave ederek kısa bir süre kavurun. Çorbanızın üzerine dökerek sıcak olarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

 

Mercimek Çorbası için Faydalı Bilgiler

Yapması kolay, lezzeti harika mercimek çorbasının faydalarını da öğrendikten sonra bu çorba sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday!

  • Mercimek, yüksek oranda demir ve folik asit içerdiği için kansızlığı önler.
  • Zengin miktarda potasyum içerdiği için yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
  • Yüksek oranda lif içerdiği için şeker hastaları için değerli bir besindir. İnsülin ve kan şekerini düşürür.
  • Bol posasından ötürü uzun süre tok tutar.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar