Reyhan Şerbeti Tarifi

RSS
Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Yazın en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri elbette bol bol sıvı tüketimi. Bunaltıcı sıcaklarda hem lezzetli hem hafif hem de buz gibi içecekler oldukça aranıyor.

Hecha tencerenizde kolayca yapabileceğiniz ev yapımı nefis bir şerbet tarifimiz var. Üstelik Hecha, %100 demir döküm yapısı sayesinde şerbetinizi uzun süre buz gibi soğuk tutabilir. Mutlaka denemelisiniz!  

 

Malzemeler:

  • 1 demet reyhan
  • 2 tarçın çubuğu
  • 3 karanfil
  • 5 hibiskus
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 litre su

 

Yapılışı:

  1. Hecha tencerenizde 1 litre suyu kaynatın ve kaynadıktan sonra bal haricindeki tüm malzemeleri içine atın. 

  2. Ocağın altını kapatıp 3 - 4 saat dinlenmeye bırakın.

  3. Şerbetiniz oda sıcaklığına geldiğinde süzün.

  4. Balı da ilave edip iyice karıştırın.

  5. Buzdolabında soğumasını bekleyin.

 

Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar