Piknik Keyfini Doyasıya Yaşayın!

RSS
Piknik Keyfini Doyasıya Yaşayın!

 

  Yaz havalarında doğanın güzelliği ile güzel sofraları buluşturmak elbette kaçınılmaz! Açık havanın iştah açtığı söylenerek bu aylarda neredeyse bir gelenek haline gelen piknik keyfine Hecha çok iyi gelecek! Yılın 365 günü evde mangal lezzetini yaşadığınız Hecha’larınızı doğayla tanıştırmak istiyorsanız, size birkaç önerimiz var.

 

Dökümde Et Pişirmenin Püf Noktaları


Mangal başına geçen kişinin en büyük sorumluluklarından biri, mükemmel pişmiş bir et sunmaktır! Restoran kalitesinde pişmiş etler için kurallar çok basit.

 

1)      En önemli adım! Yapışmadan, kolayca pişmesi için etleri koymadan önce Hecha ızgara tavanızın iyice ısı aldığından emin olmalısınız. Test etmek için birkaç damla suyu tavanın üzerine damlatın. Her tarafında eşit şekilde buharlaşıyorsa, tavanız mükemmel eti pişirmeye hazır demektir.

 

2)      Pişirmek için kuzu kaburgasından elde edilen kalem pirzola, antrikot, bonfile, her tarafı eşit şekilde pişecek daha ince ve kemiksiz etler tercih edebilirsiniz.

 

3)      Etin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkaracak marinasyon aşamasına dikkat! Taze biberiye, fesleğen, kekik, zeytinyağı, deniz tuzu gibi malzemeler kullanarak hazırlayacağınız karışımın içinde eti 1 saat kadar bekletin. Kullanacağınız marinasyon malzemeleri sizin zevkinize göre değişiklik gösterebilir. Bu karışımın içine hardal ekleyebilir veya sirke, limon suyu, şarap, farklı soslar tercih edebilirsiniz. Bu aşamada yaratıcılığınızı mutlaka kullanın!

 

4)    Marine ettiğiniz eti pişirmeye başlamadan önce iyice süzün. Hatta bir kağıt havlu yardımıyla kurulamanız daha iyi olacaktır. Bu aşama, daha çıtır bir dış yüzey oluşturmanız için önemlidir.

 

5)    Etin kalınlığına ve sizin ne kadar pişmiş sevdiğinize bağlı olarak pişirme süresi değişebilir. Az pişmiş sevenler için, 3-4 cm kalınlığında bir etin her iki tarafını ikişer dakika pişirmeniz yeterlidir.

 

6)   Eğer kalın kesim bir bonfile tercih ettiyseniz sadece ön ve arka yüzeyini değil, yan yüzeylerini de mühürlemeniz gerekir.

 

   7)  Mangalda ete duman kokusu ve tadının sinmemesi için bir parça limon kabuğunu ateşin içine atabilirsiniz. Farklı bir tat için ateşin içine etin pişmesine yakın birkaç sap biberiye atmayı da deneyebilirsiniz.

 

   8)   Tüm bu aşamaları yaptıktan sonra, dış yüzeyi çıtır çıtır içi ise lokum gibi sulu sulu olan etinizi hemen yemek istemeniz normaldir. Ancak et piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirip sonrasında yemeye başlamanızı tavsiye ederiz. Piştikten hemen sonra kestiğiniz takdirde, et içindeki yüksek ısı dışarı çıkacağı için lezzetini ve suyunu büyük oranda kaybedecektir.

 

Döküm Tencerede Ayva Kebabı

Ormanda yemek yapmak kulağa nasıl geliyor? Bu keyif ile tanışınca artık sadece tavanızı değil Hecha demir döküm tencerenizi de pikniğe giderken yanınızdan ayırmayacaksınız.

Hem lezzet şöleni hem de görsel şölen! Tam bir doğa aşığı olan Sercan Samancı’nın ormanda ayva kebabı videosuna YouTube kanalımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Piknik İçin İhtiyacınız Olan Her Şey

Pikniğe giderken götüreceğiniz ekipmanlar da en az malzemeler kadar önemli. Hecha ile mangal lezzetini ikiye katlayacağınız, ihtiyacınız olan tüm ürünlere sahip olabilirsiniz!

Sabahın erken saatlerinde çıkıp kahvaltınızı da doğa içinde yapmayı planladıysanız, yanınıza mutlaka ızgara presinizi ve Hecha ızgara döküm tavanızı almayı unutmayın. Mangal ateşinde döküm tavanızla yapacağınız bu tostun tadına doyamayacağınıza eminiz!

Orman içinde yemek yapmanın keyfine henüz varmadıysanız, mutlaka denemenizi öneriyoruz. Özellikle kamp yapıyorsanız ve uzun bir süre doğada vakit geçirecekseniz Hecha döküm tencerenizi de yanınızda götürebilirsiniz. Öğünlerinize çeşitlilik katacak her türlü yemeği mangal ateşinde Hecha tencereniz ile yapmanız mümkün!

Elbette en vazgeçilmezi Hecha döküm tavalar! Düz tavanızı etleri mantolamak, sebzelerinizi sotelemek için kullanabilir; ızgara tavanızda ise etlerinizi kolayca mühürlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer yemeğe lezzet katan soslardan vazgeçemem diyorsanız sos tencerenizi de mutlaka yanınıza almayı unutmayın!

 

Hecha'dan Döküm Tava Kazanma Şansı!

Sosyal medya hesaplarımızı takip ediyor musunuz? Eğer etmiyorsanız, şimdi tam zamanı! Dünya Sosyal Medya Günü’ne özel bir kişiye 28 cm yeşil kare ızgara tava hediye ediyoruz.

Yapmanız gerekenler çok basit! Öncelikle bizi Instagram ve Twitter’dan takip etmelisiniz. Daha sonra mutfaktaki favori lezzet sırrınızı #lezzetkonuşulsun hashtag’i ile bizimle paylaşın! Herkesin bir lezzet sırrı vardır, sizinki ne? Gelin, #lezzetkonuşulsun.

 

Bayram Lezzetiyle Gelir

Hecha’da bayram heyecanı başladı bile! Tüm sofralarda olduğu gibi bayram sofralarında da Hecha yanınızda. 19 Temmuz tarihine kadar geçerli, Bayram Sofraları setinde %40 indirim fırsatı sizleri bekliyor. Birbirinden güzel renkleri ve kampanya detaylarını incelemek için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar