Kolay Kahvaltılık Yumurta Yemekleri ve Tarifleri

RSS
Kolay Kahvaltılık Yumurta Yemekleri ve Tarifleri

 

Verimli bir gün için en önemlisi güne güzel bir kahvaltı ile başlamaktır. Kahvaltı için yumurta vazgeçilmeziniz ise yumurtalı pratik tarifler kurtarıcınız olabilir. 

Haşlanmış, poşe, patatesli yumurta… Birçok çeşit arasından o gün ne kadar vaktiniz olduğuna göre canınızın istediğini seçebilirsiniz! Hemen hemen her gün kahvaltı sofralarımızı süsleyen bu malzeme için elinizdeki tarifleri çeşitlendirmek istemeniz kaçınılmaz. Gelin, birlikte yumurta ile neler yapabileceğimize bakalım.

 

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates ve yumurta bir araya geldiğinde doyurucu ve lezzetli bir sonuca hazır olun. Hem de Hecha döküm tavanızı kullanarak daha lezzetli sonuçlar elde etmenin yanında hız da kazanabilirsiniz. Normalde pişmesi biraz zaman alabilecek patatesler, hızlıca yüksek sıcaklıklara çıkabilen döküm tavanız ile beklediğinizden daha hızlı hazır olacak!

Malzemeler:

  • 2 patates
  • 4 yumurta
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Süslemek için ve pul biber doğranmış maydanoz

Yapılışı:

Patatesleri soyduktan sonra küp küp doğrayın. Hecha döküm tavanızın altını açarak 5 dakika kadar kısık ateşte ısı aldırın. Daha sonra tavanıza zeytinyağını ve patatesleri ekleyin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak yer yer kızarana kadar pişirin. İlk önce yumurtaların beyazını patateslerin üzerine ekleyin. Biraz piştikten sonra sarısını göz kalacak şekilde ya da dilerseniz dağıtarak ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. İstediğiniz kıvamda piştikten sonra üzerine maydanoz ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

Oldukça doyurucu ve lezzetli olan yumurtalı tava tostu, çocuklar için yumurtalı tariflerde en çok tercih edilenler arasında! Bu tarifi özellikle okul öncesi kahvaltılarda tercih edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 4 dilim sucuk
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sotelenmiş biber

Yapılışı:

Hecha ızgara tavanızın altını açarak 5 dakika kadar ısı almasını sağlayın. Daha sonra yağ ekleyip biberleri soteleyin. Sotelediğiniz biberleri kenara alıp aynı tavada sucukları soteleyin ve onları da kenara alın. Bir kâsede yumurta, karabiber, tuz ve sotelediğiniz biberleri çırpın. Daha sonra aynı tavaya bu karışımı döküp üzerine iki dilim tost ekmeğini koyarak ekmeklerin karışımı çekmesini sağlayın. Aynı şekilde diğer taraflarını da karışıma batırın. Yumurta piştikten sonra ekmeklerle birlikte diğer yüzünü çevirin. Yumurtanın dışta kalan kısımlarını ekmeğin içine doğru katlayın. Üzerine kaşar peyniri ve sucukları ekledikten sonra bir dilimi diğerinin üzerine alın. Eğer daha çıtır çıtır kızarmış bir tost isterseniz diğer ocakta Hecha döküm presi ısıtın. Tavaya biraz daha tereyağı ekledikten sonra tostun her iki yüzünü de presleyip servis edebilirsiniz.

 

Döküm Tavada Omlet Tarifi ve Yapılışı

Yumurtalı tariflerde en çok tercih edilenlerden omleti döküm tava farkıyla denediniz mi? Yapışmadan, pratik bir şekilde döküm tavada omlet yapmak sandığınızdan basit! Omletinizi dilediğiniz malzemeleri ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

  • Ocağın altını kısın. Tavaya yağ ekledikten sonra bir fırça yardımıyla her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

  • Ayrı bir kapta istediğiniz miktarda çırpılmış ve baharatları eklenmiş yumurtaları tavaya dökün. Tavanın sapından tutup hafif hareketlerle karışımın tavada dağılmasını sağlayın.

  • Hecha döküm tavanız bu aşamada gerekli ısıya ulaşmış olacaktır. Bu sebeple ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Bir spatula yardımıyla pişmekte olan yumurtanın kenarlarını tavadan hafifçe kaldırın. Akışkan kısımları tavayı hafifçe oynatarak bu kenarlara getirin.
  • Üst kısmının akışkanlığı azaldıktan diğer tarafını çevirebilirsiniz. Omletiniz hazır!

 

Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?

Poşe tekniği zor gibi görünse de aslında birkaç basit ve temel adıma dayanıyor. Dışı pişen, içi kayısı kıvamında akışkan kalan yumurta kahvaltı sofralarınızda hem lezzet hem de görünüm açısında bir şölen oluşturacak!

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Su

Yapılışı:

Tencerenize 3 parmak kadar su koyup ocağa alın. Su kaynadığı anda ocağınızın altını kısın. Eğer ölçebileceğiniz bir dereceniz varsa suyun ısısı 80-85 derece arası olmalıdır. 1 yemek kaşığı sirkeyi suyun içine ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırıp bir girdap oluşturun. Bu girdabın tam ortasına daha önce şeklini bozmadan bir kâse içine kırmış olduğunuz yumurtayı bırakın. Tam olarak iki buçuk dakika pişirip bir süzgeç yardımıyla servis tabağınıza alın. Soğuyan poşe yumurta formunu kaybeder. Bu yüzden diğer tüm malzemeleriniz hazır olduktan sonra en son yumurtayı pişirmeye dikkat edin. Afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar