Dökümde Tatlı Olur Mu?

RSS
Dökümde Tatlı Olur Mu?

 

Hem de harika olur! Kısa sürede yüksek sıcaklıklara çıkıp ısıyı uzun süre muhafaza eden Hecha’larınız, tüm yemeklerde olduğu gibi tatlılarda da lezzeti ikiye katlamak için doğru tercih.

Bu hafta art arda Dünya Çikolata Günü, Dünya Kurabiye Günü derken tatlılara doyamadık. Eğer siz de nefis bir yemeğin ardından tatlı ile mutlu bir kapanışı tercih edenlerdenseniz, Hecha’larınızla bambaşka bir tatlı deneyimine hazır olun! 

 

 

Döküm Tavada Çikolatalı Kurabiye

Yediğiniz tüm kurabiyeleri unutun! Dünya Kurabiye Günü’ne özel bu tarif ile çikolata aşkıyla yeniden tanışacaksınız. Mutfaktan kokuları yayılmaya başladığı an evdeki herkesin favori tatlısı olmaya aday! Görüntüsü pizzayı hatırlatan, tavada dev bir kurabiye için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Hazırsanız başlayalım.


Malzemeler:


1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
¾ su bardağı sütlü çikolata parçacığı
¾ su bardağı bitter çikolata parçacığı
Vanilyalı dondurma



Yapılışı:


Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 28 cm Hecha döküm tavanıza 4-5 dakika kadar iyice ısı aldırın. Daha sonra tereyağını orta ateşte sık sık karıştırarak köpürene kadar tamamen eritin. Düşük ateşe alıp iyice karıştırarak şekerleri ilave edin. Pürüzsüz ve parlak bir yapı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Yumurta ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Erimemesi için çikolata parçacıklarını karışım oda sıcaklığına geldiğinde ekleyin. 180 derecede kenarları hafif altın rengi olana kadar pişirin. İç kısmının daha yapışkan bir yapıda kalması gerekir. Eğer kenarları çok kahverengileşirse, kenarlarına folyo yerleştirebilirsiniz. Piştikten sonra üzerinde vanilyalı dondurmayı ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

 


Döküm Soslukta İncir Güzellemesi

Tatlı severim ama çikolatayla pek aram yok diyorsanız, tabii ki sizin için de bir alternatifimiz var! Hazır tam mevsimiyken hem çok lezzetli hem de Hecha döküm sosluğunuzda çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifin tüm detaylarına YouTube kanalımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar