Döküm Tencerede Zeytinyağlı Pırasa Tarifi ve Yapılışı

RSS
Döküm Tencerede Zeytinyağlı Pırasa Tarifi ve Yapılışı

 

Sonbaharın kendini iyice hissettirmesiyle taze mevsim sebzeleri raflarda yerini aldı. Ekim ayının en çok tüketilen sebzelerinden biri de lif bakımından oldukça zengin olan, sevenin çok sevdiği; sevmeyenin ise bizim vereceğimiz tariften sonra mutlaka seveceği pırasa!

Zeytinyağlı pırasa yemeği yapımı oldukça basit ve pratiktir. Peki, pırasa yemeklerini hiç döküm tencerenizde yapmayı denediniz mi? Tüm yemeklerde olduğu gibi Hecha döküm tencereler, pırasanın kendi suyunda pişerek besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmemesini sağlar. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan pırasayı pişirmek için en doğru tercih döküm tencereniz olacaktır!

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi için Malzemeler

Pırasa yapmak için ihtiyacınız olan her şey daima evde bulunabilecek malzemelerden oluşuyor! Bize göre zeytinyağlı pırasa tarifi için olmazsa olmaz portakal suyudur. Eğer denemediyseniz harika bir lezzet katacağına emin olabilirsiniz.  

Malzemeler:

  • 5 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker

 

Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı pırasa tarifini döküm tencerenizde yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey doğru ısıyı bulmak. Hecha döküm tencerenize herhangi bir gıda koymadan önce 5 dakika kadar ısı aldırın. Soteleme işleminden önce sebzelerinizi doğrarken ocağınızın altını bir yandan açıp bu işlemi yapabilirsiniz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra tencerenizin kapağını mutlaka kapatın ve yemeğinizin kendi lezzetinde pişmesinin tadını çıkarın!

  1. Pırasanın dış kısmını temizledikten sonra güzelce yıkayıp verev doğrayın.
  1. Havuçların kabuklarını soyup pırasa ile aynı şekilde doğrayın.
  2. Tencerenize zeytinyağı ekledikten sonra pırasa, havuç ve yıkanmış pirincinizi de ekleyip sotelemeye başlayın.
  1. Üzerine limon suyu, su ve portakal suyunu da ekleyin.
  1. Toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

 

Zeytinyağlı Pırasanın Yanına Ne Yapılır?

“Akşam yemeği için ne yapsam?” diye düşünürken tek bir alternatif bakmak yetmez. Yapmayı planladığınız yemeğin yanına en çok neyin yakışacağını da elbette düşünmek lazım!

Pırasanın içinde pirinç de bulunduğu için yanına ne yapacağınızı bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bize göre, menüde pırasa varsa öncesine bir çorba almak iyi bir fikir. Başlangıcı çorba ile yapmak hem soğuk havalarda içinizi ısıtacak hem de sindirimi kolaylaştıracaktır. Mercimek, yayla, ezogelin veya tarhana çorbası ile başlangıcı yaptıktan sonra ana yemeğiniz olan pırasaya geçebilirsiniz. Yanına biraz yoğurt da eklerseniz hem kalorisi oldukça düşük hem hafif hem de doyurucu bir akşam yemeği ile günü kapatabilirsiniz.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar