Hatay'dan Tuzda Tavuk
Şimdilerde şehir şehir gezip farklı lezzetler tatmanın keyfini biraz ertelememiz gerekiyor olabilir. Ancak bu zor günler geçtikten sonra hepimizin hedefleri arasında bol bol gezmek olduğuna eminiz!
Kökeni çok eskilere dayanan tuzda pişirme yöntemi önceleri genellikle balık için kullanılmıştır. Sonrasında kümes hayvanlarının da tuzda pişirilme geleneği göçlerle birlikte Çin’den Anadolu’ya taşınmıştır. Osmanlı Dönemi’nde tuzda tavuk dolması olarak adlandırılan bu yemek, günümüzde Hatay’ın patentli yöresel yemeklerinden biri haline gelmiştir. Bütün bir tavuğun özel baharatlar eklenerek kaya tuzuna gömülü bir şekilde bir buçuk-iki saat pişirilmesiyle hazırlanır.
Hatay’a yolunuz düşerse maniler eşliğinde servis edilen bu lezzeti mutlaka denemelisiniz!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0