Makarna Pişirme Teknikleri

RSS
Makarna Pişirme Teknikleri

Her zaman tükettiğiniz yemekleri farklı pişirme teknikleri bir adım öteye taşımanız mümkün. Gerçek makarna tutkunları bilir ki, lezzetli bir makarnanın sırrı sadece kullanacağınız ilginç soslar değil nasıl pişirdiğinizden de geçer!

Sofraların vazgeçilmezi, küçüklerin favori menüsü, büyüklerin ise kaçamağı makarnanın her çeşidi ayrı güzeldir. Çoğunlukla yapımı basit olduğu için sıkça tercih edilen, günü kurtaran makarnanın aslında birçok pişirme yöntemi mevcut. İşte makarnalarınızı daha lezzetli hale getirebileceğiniz pişirme teknikleri:

Haşlama / Süzme: En çok tercih edilen makarna pişirme yöntemidir. Haşlanan makarnalar süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilir. Fakat bu yöntem, usta aşçıların kaçındığı bir yöntemdir. Çünkü makarna pişerken tüm besin değerini suya bırakır. Su süzüldüğünde ise makarna vitaminini kaybederek besleyici değerini de kaybeder.

Demleme: Makarnanın üzerini kapatacak kadar su eklendikten sonra kapağı açık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilmesidir. Makarnanın tüm vitaminini koruduğu bu yöntem özellikle sebzeli makarna çeşitlerinin pişirilmesinde tercih edilebilir.

Süt ile Pişirme: Makarnanızın ekstra lezzetli olması, yoğun bir kıvam alması ve yumuşaması için kullanabileceğiniz tekniktir. Fakat bu yöntem her makarna tarifi için geçerli değildir. Mac & Cheese, Alfredo gibi yoğun kıvama sahip, kremalı tariflerde deneyebilirsiniz. Sıcak süt ekleyerek pişirdiğiniz makarna, kullanacağınız sosu daha iyi tutacağından lezzetini iki katına çıkaracaktır.

Fırınlama: Makarnayı haşlamadan önce kısa bir süre fırınlayabilir veya az miktar tereyağında çevirebilirsiniz. Bu pişirme tekniği makarnaya kavruk bir tat verecek ve farklı bir lezzet deneyimlemenizi sağlayacaktır.

Kızartma: Makarna ile ilgili en az duyduğunuz yöntem bu olabilir! Makarnayı küçük atıştırmalıklar haline getirebileceğiniz bu yöntemde makarnaları haşladıktan sonra kızartabilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz sarımsaklı ve naneli yoğurtla leziz bir meze haline gelebilir!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar