Pastırmalı Bolonez Soslu Makarna

RSS
Pastırmalı Bolonez Soslu Makarna


Makarnada yaratıcılığın sınırı yoktur! Tek başına bir ana yemek olarak sunabileceğiniz Gabriele Sponza’nın tarifi ile makarnanın en lezzetli hallerinden biriyle tanışacaksınız.

Malzemeler:
1 paket penne makarna
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
4 adet kereviz sapı
6 dilim çemensiz pastırma
500 gram karışık kıyma
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı tereyağı
6 adet maydanoz yaprağı
1 tutam rendelenmiş eski kaşar
2 yemek kaşığı krema
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı muskat

Tencerenin içine makarnanın üzerine kapatacak kadar su ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra 2 tutam tuz atın. Daha sonra içine makarnaları koyup al dante olana kadar pişmeye bırakın. Soğanın kabuklarını soyup kabaca parçalara ayırın. Havucun kabuklarını soyup rendenin iri tarafında rendeleyin. Ayrı bir tavayı ocağa koyun ve içine zeytinyağı ekleyip ısıtın. Sarımsakların da kabuklarını soyup kabaca doğrayın. Isınan tavanın içine soğan, sarımsak ve havucu koyup soteleyin. Kereviz saplarını yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın. Havuçların olduğu tavaya ekleyip sotelemeyi sürdürün. Dilerseniz kerevizin sapı yerine kök kısmını da rendeleyerek kullanabilirsiniz. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde kesin ve tavadaki sebzelerin içine ekleyin, sotelemeyi sürdürün. Tavanın içine kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar hepsini beraber karıştırarak kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve domates salçasıyla beraber kıymaların içine ilave edip karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Üzerlerine 1 çay kaşığı kadar muskat rendeleyin. Sonrasında defne yapraklarını ve taze biberiyeyi de ekleyin. Makarnayı süzmeden önce makarnanın suyundan 2 -3 kepçe kadar kıymalı sosun içine ekleyin. Makarnayı süzün ve süzdükten sonra makarnanın üzerinde zeytinyağı gezdirin. Pişmekte olan sosun içine tereyağını da ekleyin. Karıştırmayı sürdürün. Tereyağı, sosun kıvam kazanmasını sağlayacaktır. Sos pişince içinden biberiye ve defne yapraklarını çıkartın. Sosun yarısını makarna ile birleştirin ve karıştırın. Hepsini dökerseniz makarnanın sosu dibine çökecektir. Makarnayı servis tabağına alın. Şimdi üzerine sosun geri kalanını ekleyebilirsiniz. Üzerini taze maydanoz yapraklarıyla ve rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyin. Biraz da zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz, zeytinyağına aroma katması için bulunduğu şişenin içine birkaç dal taze biberiye atabilirsiniz. Böylece biberiye durdukça aromasını yağa verecektir. En son kremayı üzerine gezdirin, biraz da karabiber serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar