Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

RSS

Makarna, evlerin vazgeçilmezidir. Hızlı, basit ve ucuz olmasının yanı sıra, zaman zaman lezzet patlaması yaşatabilen bu yemeği, nasıl daha lezzetli hale getirebiliriz gelin beraber öğrenelim.

Daha az su kullanmaya başlayın.

Tencerenize durmadan su eklemeyi bırakın ve bize kulak verin. Nişastalı makarna suyu herhangi bir sos için nimettir. Sosu bir araya getiren, yardımcı son dokunuştur. İnsanlar genellikle makarnalarını çok fazla suyla pişirirler ve bu da nişastayı sulandırır. Ama olabildiğince fazla nişasta istiyoruz, çünkü nişasta sosun kıvam alması için oldukça önemlidir. Makarnanızı süzmeden önce nişastalı suyu bir saklama kabına alın.

Pişirme talimatlarına uymayın!

Mükemmel pişmiş makarnanın anahtarı, kutu üzerindeki talimatlara uymamaktan geçer. :) Paket talimatından iki dakikada daha az pişirin.

Daha iyi soslar için, bir adet geniş tava alın.

Sos yapmak için kullandığınız tavanın geniş olması, sos ile makarnanın daha iyi özleşmesini sağlar. Bizim önerimiz 28 cm düz yuvarlak Hecha tava! :)

Makarnanız yenmeye hazır olmak üzere.

Makarna pişerken tavada sosunuzu hazırlayın. Sos malzemeleriniz piştikten sonra makarna suyunda da biraz ekleyin. Sos, makarnanın karışması için hazır. Son iki dakikalık pişirme işlemini sos ile birlikte yapacağız. Pişirmenin sonunda biraz tuz ilave edebilirsiniz.

 Daima maşa kullanın.

Makarna sosu ile daha yakın olmanın en iyi yolu maşa kullanmaktadır. :) Maşalar, makarnanın her santiminin sos ile ıslatıldığından emin olarak tabağa servis etmenizi sağlar.

 Son olarak, sebzeler konusunda cömert davranın.

Makarna yemekleri, yemek masanıza daha fazla sebze koyabilmeniz için açık bir davettir. Makarnanızı bu sefer de brokoli, mantar, havuç gibi sebzelerle denemeye ne dersiniz?

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar