KURU PATLICAN DOLMASI

RSS
KURU PATLICAN DOLMASI

28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-tencereler

Malzemeler:
1 paket kurutulmuş patlıcan
1 büyük soğan (iyice kıyılmış ya da rendelenmiş)
1 su bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
3 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytin yağı (doldurmak için)
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kuru nane
Tuz ve taze değirmen karabiber

Yapılışı
Kuru patlıcanları içi kaynar su dolu büyükçe bir tencereye yerleştirin. Islanması için 3 dakika haşlayın. İçi soğuk su dolu başka bir tencereye nazikçe yerleştirin ve 2 dakika tutun. Soğanları, bulguru, sarımsağı, salçayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları bir kaba koyup iyice yoğurun. Pişirmek için Hecha tencerinizi alın. Hazırladığınız dolma içini kaşık yardımıyla her patlıcanın içine nazikçe doldurup üstünü kaşıkla hafifçe bastırın. Her patlıcanın üstünde 1 cm’lik boşluk kaldığından emin olun ki bulgur şiştiğinde patlıcandan taşmasın. Kenarlarından bastırıp hafifçe patlıcanları kapatın. İçi dolmuş patlıcanları yan yana koyun ve sıkıca paketleyin. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı suyu üstüne ve etrafına dökün. Kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Şef Pelin Dumanlı

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu