Kuşkonmazlı Dana Pirzola

RSS
Kuşkonmazlı Dana Pirzola

Tarifte 28 cm kare ızgara tava kullanılmıştır. Ürünü incelemek için tıklayınız.

 

Malzemeler

1 adet dana pirzola

8 adet kuşkonmaz

3 yemek kaşığı tohumlu hardal

Yarım su  bardağı balsamik sirke

1 diş sarmısak

50 gr. Parmesan peyniri

2 yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı tereyağız

Zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı

Lezzetli bir et yemeği için Hecha ızgara tavanızı hazırlayın ve kasabınızın önerisiyle damak tadınıza en uygun pirzola etinizi seçin. Etiniz buzdolabı soğukluğundan oda sıcaklığına geldiğinde mühürlenme işlemi için hazırdır. Mühürleme işlemi öncesinde etinizi fırça yardımıyla yağlayın, ve önceden mühürleme sıcaklığına getirilmiş Hecha tavanıza atın. Peki tavanızın mühürleme sıcaklığına geldiğini nasıl anlarsınız? Elinizi tavanızın üzerinde tutun ve 5’e kadar sayın, 5’e gelince çekiyorsanız, doğru sıcaklıktasınız demektir. Yaklaşık 180 derecede etiniz maillard reaksiyonuyla mühürlemeye hazırdır.

Önden lezzetlendirmek etin üzerine tuz ve karabiber serpebilirsiniz. Bir kasenin içine hardalla beraber balsamik sirke ekleyin, zeytinyağı ve sarımsak ile tatlandırın. Bu sosla etinize lezzet katabilirsiniz.

Tava mühürleme sıcaklığına gelince sosladığınız eti ızgaraya koyun. İki tarafını da ızgarada çevirdikten sonra eti alırken üzerine tereyağı koymanız önerilir. Et olmak üzereyken kuşkonmazlarınızı temizleyebilirsiniz. Kuşkonmazların sap kısımlarını kesip dış kabuklarını sebze soyacağı ile temizleyip suda yıkayın. Bir kasede susam yağı ve zeytinyağı ile soteleyip tavada kızartın ve yağı her tarafına yedirin. Bu esnada balsamik sirke dökerseniz kuşkonmazlarınız ölüp yumuşayacaklar ve etin yanında rahatça servise hazır hale gelecektir. Kuşkonmazların üzerine tavadan aldıktan sonra parmesan peyniri rendeleyin. Kuşkonmazlı dana pirzolanız servise hazır!

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar