Hecha'dan Ramazan Menüsü | 1. Hafta

RSS
Hecha'dan Ramazan Menüsü | 1. Hafta

 

Ramazan’da da en bereketli, en lezzetli ve en sağlıklı sofralar elbette Hecha’dan!

Ramazan boyunca her hafta paylaşacağımız birbirinden güzel tarifler ile en lezzetli ve sağlıklı sofraları Hecha’larınızın yardımıyla keyifle hazırlayabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşacağımız güzel bir Ramazan ayı dileğiyle…

 

Başlangıç İçin Brokoli Çorbası

Hem oldukça sağlıklı hem de iftar sofralarına lezzetli bir başlangıç için ilk tarifimiz Hecha döküm tencerenizde hazırlayıp sofrada sunabileceğiniz nefis bir brokoli çorbası!

%100 demir döküm yapısı sayesinde Hecha’larınız iftar saatine kadar sofrada çorbanızı sıcacık tutar.

Malzemeler:

  • 500 gram brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 100 ml et suyu (Yarım su bardağı)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gram ekşi krema
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Hecha döküm tencerenize ön ısıtma işlemini yaptıktan sonra tereyağını ekleyip unu birkaç dakika kadar kavurun.

  2. Unu kavurduktan sonra üzerine et suyunu ve suyu ekleyin.

  3. İyice yıkayıp doğradığınız brokolileri tencerenize ekleyin. Sarımsakları da ekleyip kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın.

  4. Çorbanızı blender’dan geçirdikten sonra ekşi kremayı da ilave edin.
    Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Döküm Tavada Orman Kebabı

Hecha döküm tavada ağır ağır pişirerek lezzetine lezzet katacağınız nefis orman kebabı bu menünün yıldızı olmaya aday!

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 50 gram tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates
  • 200 gram haşlanmış bezelye
  • 1 litre et suyu
  • Kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Hecha döküm tavanıza yeterli miktarda ısı aldırın. Tereyağını ekleyip et, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

  2. Küp küp doğradığınız soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ilave edin.

  3. Hepsini kavurduktan sonra unu da ilave edip tekrar kavurmaya devam edin.

  4. Küp küp doğradığınız domates, haşlanmış bezelye ve kuru kekiği de ekleyerek karıştırın.

  5. Üzerine et suyunu ilave edip ocağın altını kısın.

  6. Son olarak tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.

  7. Suyunu çektikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Ceyda Artun Tarifi ile Fırın İç Pilav

Şef Ceyda Artun’a göre Hecha döküm tavanızı kullanarak bir kere fırında pilav yaptıktan sonra bir daha ocakta yapmak istemeyeceksiniz!

Döküm tavanız tüm buharı içine hapsettiği ve ısıyı eşit bir şekilde dağıttığı için nefis bir sonuç ortaya çıkacak! Övgülere hazır olun.

Malzemeler:

  • 1 kap basmati pirinç
  • 2 kap sebze suyu
  • 1 büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/4 kap kuş üzümü (sıcak suda beklemiş)
  • 1/4 kap çam fıstığı
  • Tuz
  • Dereotu
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Hecha demir döküm tavanıza soğanları alıp zeytinyağında kavurun.

  2. Şeffaflaşınca sarımsak ve fıstıklarınızı ekleyip biraz daha kavurun.

  3. Fırınınızı 230 dereceye ısıtın. Soğanların olduğu tavaya yıkanmış pirincinizi, taze otlar dışındaki tüm malzemeler ile ekleyin.

  4. 230 derece fırında kapağı kapalı olarak 30-35 dakika pişirin.

  5. Fırından çıkınca zeytinyağı ekleyin karıştırın ve kapağı kapalı 10 dakika demlendirin. Üzerine taze otlar serperek servis edin. Afiyet olsun!

 

TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

Tatlı Bir Final İçin Portakallı Fırın Sütlaç

Bu güzel menüye yakışır bir final yapmak için fırında portakallı sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tercih olacak!

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 adet portakal
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Hecha sos tencerenize aldığınız pirinçleri, 1 su bardağı suda haşlayın. Fazla suyunu süzdürdükten sonra bir kenarda bekletin.

  2. Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra suyunu sıkın.

  3. Oda sıcaklığındaki sütü Hecha tencerenize aktarın. Toz şeker, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  4. Pirinç ununu portakal suyu ile karıştırın. Haşlanmış pirinç ile birlikte sütlaç tenceresine aktarın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

  5. Ocaktan aldığınız portakallı sütlaç karışımını, Hecha mini güveçlere eşit olarak paylaştırın.

  6. Fırın tepsisini yarısına kadar suyla doldurun. Mini güveçlerinizi aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.

  7. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırında, 20-25 dakika sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup daha sonra soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar