Hecha'dan Ramazan Menüsü | 2. Hafta

RSS
Hecha'dan Ramazan Menüsü | 2. Hafta

 

Ramazan’da en bereketli, en lezzetli ve en sağlıklı sofralar elbette Hecha’dan!

Ramazan boyunca her hafta birbirinden güzel tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu haftanın menüsü hem oldukça hafif; hem sağlıklı hem de çok lezzetli!

İftar sofralarınıza baharın renklerini Hecha ile taşımanın keyfini çıkarın.

 

Döküm Tencerede Sebze Çorbası

Ramazan ayında vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasını sağlayacak sebzeli tarifleri Hecha’larınız sayesinde besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Gelin, bu akşam sofralarımıza hem hafif hem de oldukça sağlıklı bir sebze çorbası ile başlangıç yapalım.

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 7 su bardağı sıcak su

 

Yapılışı:

  1. Kuru soğan ve sivri biberi yemeklik doğrayın. Havuç, patates ve kabağı ise rendeleyin.
  2. Hecha tencerenize sıvı yağı ekleyip kuru soğan ve sivri biberi hafifçe kavurmaya başlayın. İçine sırasıyla havuç, patates ve kabağı ekleyip biraz daha kavurun. Daha sonra salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Kavrulan sebzelere sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Pişen çorbayı blender yardımı ile pürüzsüz hale getirip tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha kaynatın. Çorbanız hazır!

 

 

Enginar Oturtma Tarifi ve Yapılışı

Çoğunlukla zeytinyağlı olarak tercih edilen enginarın bu haliyle hiç tanıştınız mı?

Hecha döküm tencerenizde ağır ağır pişirerek lezzetine lezzet katacağınız enginar oturtma tarifi bu menünün yıldızı olmaya aday!

Malzemeler:

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 200 ml et suyu

Yapılışı:

  1. Çanak enginarları kararmamaları için limonlu suda bir süre bekletin.
  2. Hecha tencerenize tereyağı ve zeytinyağını alın. Yemeklik doğradığınız soğanları hafif rengi değişene kadar kavurun. Ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Kavurduğunuz kıymanın üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra küp küp doğranmış domatesi suyuyla beraber kıymanın üzerine ekleyip karıştırın.
  4. Enginarları sudan çıkartın ve aynı tencereye dizin. Altta kalan kıyma harcını içlerine doldurun.
  5. Son olarak et suyunu da üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  6. Kaynayana kadar orta ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra enginarların üzerine biraz limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz!

 

Kuskus Salatası

Hem doyurucu hem de ana yemeğin yanına çok yakışacak nefis bir salata tarifimiz var! Üstelik yapımı oldukça kolay.

Kullanacağınız malzemelerin miktarlarını kendi zevkinize göre dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz!

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı kuskus
  • 2 adet havuç
  • 2 adet taze soğan
  • Roka
  • Maydanoz
  • Nar
  • 1 adet mandalina suyu
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Hecha döküm tencerenizde kuskusu 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
  2. Taze soğan, roka ve maydanozu ince ince doğrayın. Havucu rendeleyip narı soyun.
  3. Tüm malzemeleri salata kâsenizde birleştirin.
  4. Mandalina suyu, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatarak çalkalayın.
  5. Sosu salatanızın üzerine dökün ve karıştırın. 10 dakikada nefis salatanız servise hazır!

 

Ceyda Artun Tarifi ile Elma Çıtırı

Tatlı olmadan elbette olmaz! Bu tarif tam olarak üşengeçlere uygun bir tarif…

Özel hiçbir beceriye ihtiyaç duymayacağınız bu tarifi yanlış yapmanız da oldukça zor ama bunların hepsine rağmen lezzeti herkesi etkileyecek.

Malzemeler:

Elmalar için,

  • 7-8 elma
  • 1 çay kaşığı rende taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 rende limon kabuğu
  • 1/2 kap şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı muskat
  • 1/4 çay kaşığı karanfil
  • 1/4 çay kaşığı kakule
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Bir tutam tuz

Elmaları soyun ve küp küp doğrayın. Kalan malzemelerle karıştırın.

Çıtır için,

  • 1/2 kap badem unu
  • 1/2 kap pirinç unu
  • 1 kap yulaf
  • 1/2 kap badem (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 8 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 tutam tuz

Kuru malzemeleri karıştırın. En son yağı ekleyin ve tüm malzemeye karışana kadar parmak uçlarınızla ezerek dağıtın.

 

Yapılışı:

  1. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Hecha döküm tavanızı hindistan cevizi yağı ile cömertçe yağlayın. Döküm tava bu tarifte ısının eşit dağılmasını sağlayacak.
  2. Yağlı tavanıza elma karışımını dökün, üzerini çıtır karışımı ile kapatın.
  3. Fırına atın ve üzeri kızarana kadar 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine dondurma koyun, kaşık kaşık keyfini çıkarın…

 

TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar