Hecha'dan Sevgililer Günü Menüsü
Evde tüm menüyü kendiniz hazırlamışken ekmeğinizi de kendiniz yapmaya ne dersiniz? Bir gün önceden hazırlamaya başlamanız gereken bu tarif ile sofralarınıza çıtır çıtır tazecik bir ev yapımı ekmek ekleyebilirsiniz.
3 su bardağı un
Bu tarifin videosuna ulaşmak için Instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.
Hem pratik hem de sağlıklı bir çorbayla akşam yemeğinize nefis bir başlangıç yapabilirsiniz.
3 dilim bal kabağı (iri dilim)
1 adet havuç
4-5 karnabahar floret
Bir dal kereviz sapı
2 litre su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
Bu tarifin videosuna ulaşmak için Instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.
Tatlı-ekşi keskin tatları seviyorsanız bu tarif sofranızın yıldızı olmaya aday!
1 soğan
4 diş sarımsak
1 yeşil elma
2 çubuk tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 yıldız anason
1 bardak kırmızı şarap
1/2 çay bardağı balsamic sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Mühürleme ve Mantolama Tekniği ile Bonfile
Ana yemek olarak döküm tavanızda yapacağınız yumuşacık bir bonfileye ne dersiniz?
Buzdolabından çıkardığınız eti, oda sıcaklığına gelince pişirmeye geçin. Etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz. Tavanız yüksek ısıya ulaştıktan sonra eti tavaya koyun. 1’er dakika kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli bonfilenin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Mühürleme işleminden sonra önceden oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını tavaya ekleyin. Daha sonra 2-3 diş sarımsak da ekleyin. Tereyağı eridikçe kaşık yardımıyla eriyen tereyağını etin üzerinden dökün. Bu işlemi birkaç dakika tekrar edin. En son aroma katması için biraz biberiye de ekleyebilirsiniz.
Harika bir akşam yemeğinin üstüne tatlı olmadan olur mu? Tabii ki, hayır! Nefis bir fırın sütlaç ile kapanışı yapabilirsiniz.
1 litre süt
1 su bardağı Şeker
Yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0