Ölçülü ve Kıvamında Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Yapılışı

RSS
Ölçülü ve Kıvamında Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Yapılışı

 

Bu akşam için çayın yanına tatlı olarak hem lezzetli hem de tam kıvamında bir sütlaç yapmaya ne dersiniz?

Sütlaç tatlısının kıvamını tutturmak bazen zor olabilir. Sütlaç yaptığınız zaman ya çok lapa ya da su gibi bir kıvamı olmasından şikâyetçiyseniz, doğru yerdesiniz! Sizin için Hecha’nın lezzet farkı ve sunum şıklığı ile tam ölçüsünde rüya gibi bir sütlaç tarifimiz var.

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler ve Ölçüler

Bazı tariflerde göz kararı malzemelerin ölçüsünü değiştirebiliyoruz. Ancak sütlaç yaparken tamamen reçeteye sadık kalmanızı öneriyoruz!

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket krema

 

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleriniz hazırsa şimdi tam kıvamında nefis bir sütlaç yapmaya başlayabilirsiniz!

 

  • 1 litre sütten 3 yemek kaşığı kenara ayırıp Hecha demir döküm tencerenize kalan süt ve pirinci ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar 40-45 dk kadar pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

 

  • Bir yandan da kenara ayırdığınız süte nişastayı ekleyip eritin. Tencereden üzerine sıcak süt ekleyip ısıyı eşitledikten sonra nişastalı karışımı tencereye ekleyin. Bu işlemi yaparken sürekli karıştırın.

 

  • 2-3 dakika kadar bu şekilde kaynatıp şekeri ve kremayı da ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Bu işlemi yaparken bir yandan fırını 200 dereceye alıp önceden ısınmasını sağlayın.

 

  • Mini güveçlere sütlacı paylaştırın. Fırın tepsinizin yarısına su doldurduktan sonra içine yerleştirin. Üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Sütlaç Tarifi Püf Noktası

Elbette her tarifte olduğu gibi sütlaç için de daha lezzetli ve kıvamında olmasını sağlayacak püf noktalarımız var!

  • Sütlü tatlıların en önemli malzemesi elbette süttür. Kullanacağınız sütün pastörize yerine günlük veya taze olması sütlacınızın lezzetinde fark yaratacaktır.
  • Kullanacağınız pirinci önceden dakikalar boyunca yıkamayın. Pirinci kendi nişastasından tamamen arındırmanız kıvamı olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yüzden sadece 1 kez sudan geçirmeniz yeterli olacaktır.
  • Sütlacı yaparken başından ayrılmamalısınız. Arada bir karıştırarak kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • Sunum aşamasında tercihinize göre sütlacınızın üzerine biraz tarçın eklemek lezzetinde fark yaratacaktır.

 

Sütlaç Çeşitleri ve Faydalı Bilgiler

Sütlü tatlılar arasında en besleyici ve faydalı olanlarından biri de sütlaçtır.

Sütlacı şeker kullanmadan da yapabileceğiniz için diyet listelerinizde yer verebilirsiniz çünkü hem tatlı ihtiyacınızı giderir hem hafiftir hem de tok tutar.

Eğer sütlacın lezzetini seviyor ama biraz farklılık arıyorsanız sütlaç tariflerinize yapacağınız küçük dokunuşlar ile bambaşka lezzetler elde edebilirsiniz. Portakal, limon ve hatta lavanta gibi baskın tatları sütlacınızda kullanarak lezzetine farklı bir boyut katabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar