Dökümde Kestane Tarifi ve Yapılışı
Hecha ile dört mevsim başka güzel. Buz gibi günlerde sıcacık pişmiş kestanelerin kokusu sizi belki çocukluğunuza belki de geçmişten bir anıya götürebilir. Hecha ile bu lezzetin aynısını şimdi evinize taşıyabileceğinizi biliyor muydunuz? Ayrıca bu yazımızda ek olarak size oldukça pratik ve lezzetli döküm tencerede kestaneli pilav tarifi de vereceğiz.
Gelin, anılarda bir yolculuğa çıkalım. Hecha’da özlediğiniz kestane tadını bulacaksınız.
Döküm Tavada Kestane Nasıl Pişirilir?
Hem oldukça pratik hem de lezzetli kestaneleri evinizde pişirmek için en iyi yöntem Hecha’dır.
İhtiyacınız olan tek malzeme ise kestane… Gerisini demir döküm tavanıza bırakın!
Yapılışı:
Kestaneleri bol suda iyice yıkayın. Sonrasında Hecha bıçağınız yardımı ile kestanelerin bombeli kısımlarına enine çizik atın. Kestaneleri bir kabın içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yarım saat kadar bekletin. Sudan çıkardıktan sonra kestaneleri kurulayın. Döküm tavanızı kısık-orta ateşte 5 dakika kadar ısıtın. Kestaneleri çizik kısımları üste gelecek şekilde dizin. 10 dakika pişirdikten sonra diğer yüzünü çevirin. Diğer yüzü de 10 dakika piştikten sonra hazır demektir! Afiyet olsun.
Döküm Tavada Kestane Pişirmenin Püf Noktaları
Tüm evinize yayılacak sıcacık kestane kokusunun mutluluk getireceğine garanti veriyoruz!
Sizinle paylaşacağımız püf noktalar ile pişireceğiniz kestanelerin lezzeti kış akşamlarınızın vazgeçilmezi haline gelecek.
- Kestane pişirmenin en önemli püf noktası yüksek ateşte kısa sürede pişirmektir. Hecha, %100 demir döküm yapısı ile yüksek sıcaklıklara hızlı bir şekilde çıkarak ısıyı ürünün bütününe eşit bir şekilde yayar. Bu yüzden evinizde kestane pişirmek için en verimli yöntemlerinden biridir.
- Kestaneleri pişirmeden önce çizik atmayı unutmayın. İyi pişmesi ve daha sonra kolay soyulabilmesi için bu adım önemlidir. Ancak çiziğin çok derine inmemesine dikkat etmelisiniz
- Kestanelere çizik attıktan sonra suda bekletmeyi unutmayın. Bu aşama kestanelerinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
- Kestaneler piştikten sonra kolay bir şekilde soymak için bir havluya sarın. Buharlaşma sayesinde kabuklar yumuşayacak ve daha kolay soyulacaktır.
Döküm Tencerede Kestaneli Pilav Tarifi ve Yapılışı
Kestane pişirmekten bahsetmişken nefis bir kestaneli pilav tarifi vermeden elbette olmaz!
Döküm tencerenizin lezzet farkını bir kez daha anlayacağını bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Kış sofralarınızın yıldızı olmaya aday…
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı zencefil-tarçın karışımı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Kestaneleri verdiğimiz püf noktaları ile Hecha tavanızda pişirip kabuklarını soyun. Döküm tencerenize tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Küp küp doğranan havuçları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş kuş üzümü ve dolmalık fıstıkları ekleyin. İyice yıkadığınız pirinçleri de ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Pişirdiğiniz kestaneleri ekleyin. Biraz çevirip bütün baharatları ekleyin. İki bardak kaynamış su ilave edin. Kısık ateşte pilavı pişirin. En az yirmi dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0