DÖKÜM TENCEREDE SOĞAN ÇORBASI

RSS
DÖKÜM TENCEREDE SOĞAN ÇORBASI

24 cm orta boy tencere ve mini güveç kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

Tencere için

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

Mini güveç için

https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-mini-guvecler

Malzemeler

4 adet soğan

4 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

6 su bardağı et suyu

1 adet ekmek

1 su bardağı kars gravyeri ya da emmental peyniri

Tuz

Karabiber

Tarif

Önce soğanları piyaz dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Unu ilave edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında et suyunu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin.

Fırını 180 dereceye getirin.

Ekmeği dilimleyin ve hafifçe kızartın.

4 adet mini cocette’i hazırlayın ve dibine önce ekmek yayın. Üzerine 1/4 bardak kars gravyeri, 1/4 kalan tereyağı ekleyin. Karabiber ile tatlandırın.

Bu sistemi tekrar ederek, üstte ekmek kalacak şekilde 3 katman yapın.

Üzerine ekmek kırıntı ve kalan peyniri ekleyin. Fırında 20 dakika rengi dönene kadar pişirin.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN