DÖKÜM TENCEREDE SOĞAN ÇORBASI

24 cm orta boy tencere ve mini güveç kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
Tencere için
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Mini güveç için
https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-mini-guvecler
Malzemeler
4 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı et suyu
1 adet ekmek
1 su bardağı kars gravyeri ya da emmental peyniri
Tuz
Karabiber
Tarif
Önce soğanları piyaz dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Unu ilave edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında et suyunu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin.
Fırını 180 dereceye getirin.
Ekmeği dilimleyin ve hafifçe kızartın.
4 adet mini cocette’i hazırlayın ve dibine önce ekmek yayın. Üzerine 1/4 bardak kars gravyeri, 1/4 kalan tereyağı ekleyin. Karabiber ile tatlandırın.
Bu sistemi tekrar ederek, üstte ekmek kalacak şekilde 3 katman yapın.
Üzerine ekmek kırıntı ve kalan peyniri ekleyin. Fırında 20 dakika rengi dönene kadar pişirin.
- Etiketler: çorba tarifi demir döküm demir döküm kullanımı döküm tava döküm tava fiyatları döküm tava seti döküm tava temizliği döküm tencere döküm tencere fiyatları döküm tencere markaları döküm tencere seti döküm tencere takımı döküm tencere temizliği döküm tencerede çorba dökümde çorba hecha hecha mutfak soğan çorbası soğan çorbası tarifi yağız izgül
- Cengiz HAN