Döküm Tencerede Kuru Fasülye

RSS
Döküm Tencerede Kuru Fasülye

Hecha döküm tencerede kuru fasülye nasıl yapılır?

Pastırmalı kuru fasülye tarifi

 

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasülye
2 orta boy soğan
10-12 dilim pastırma (İsteğe bağlı çemenli ya da çemensiz)
Bir kaşık domates salçası
Bir kaşık biber salçası
Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber

 

Tarifteki ürüne buradan ulaşabilirsiniz:
24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

 

Yapılışı

Fasülyeleri bir gece önceden ıslattık. Beklemiş fasülyeleri kısa bir süreliğine haşladık.
Hecha 24 cm orta boy döküm tencerede (geniş aile iseniz diğer döküm tencere modellerimize de göz gezdirebilirsiniz)soğan ve sarımsağı kavurduk, üzerine salça ekledik. Ardından fasülyeleri de ekleyip haşlama suyuna fasülyelerin üzerini geçecek şekilde ekleyip pastırma, tuz, pul biber ekleyip, kısık ateşte pişirelim. Kuru fasülye yapımındaki önemli püf noktalardan biri, karıştırma esnasında kontrollü davranmaktadır, kolayca ezilebilir ve dağılabilirler. Sıcak servis etmeniz konusunda döküm tencerenin yardımı olacaktır. Afiyet olsun!
#HechaElçisi Yıldız Demirkan
 
Diğer döküm tencere tariflerimiz için blogumuza göz atabilirsiniz. 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar