CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

RSS
CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

28 cm döküm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler
2 büyük yumurta
¾ ayçiçek yağı
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım bardak çok amaçlı un
1 bardak rendelenmiş havuç
Yarım bardak kesilmiş ceviz

Yapılışı

Fırınınızı önceden 350 derecede ısıtın.
Bir kasede zeytinyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozunu ve tarçını ekleyin, karıştırın. Unu ekleyin ve tamamen çözülünceye kadar karıştırmaya devam edin. Havuçları ve cevizi boşaltın ve eşit bir şekilde dağıtın.
Yağlanmış ve unlanmış Hecha tavanıza hamurunuzu dökün. 40-45 dakika kadar pişirin. Kekinizin ortasına kürdan batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz.
Kek soğuduktan sonar üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Şef Pelin Dumanlı

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN