İlginç Hikayelere Sahip Yemekler
TÜRK MUTFAĞINDA İLGİNÇ HİKAYELERE SAHİP YEMEKLER
Türkiye çeşitlilik açısından çok zengin bir yemek cenneti. Binlerce çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan inanılmaz zengin bir mutfak. Farklı isimlerde bir çok yemek ve bu yemeklerin birbirinden ilginç isimleri var. Bu isimlerin nasıl konulduğunu merak edenler için Hecha ekibi düzenledi! Gelin yemek kültürümüzün nasıl şekillendiğine beraber tanıklık edelim.
Hünkar Beğendi
Sultan Abdülaziz, İstanbul'a gelen Fransız İmparatoriçesi ve Napolyon'un karısı Eugene için bir kır gezisi düzenliyor. Bu gezi esnasında da saray mutfağından bu yiyecek hazırlanıyor. Abdülaziz'in hastası olduğu, Eugene'in tarifini alarak Fransa'ya götürdüğü bu yemek işte hünkar beğendi!
Analı Kızlı
Başta Adana'nın en meşhur yemeklerinden biri olarak bilinen bu lezzetli çorbada içi kıyma dolu büyük köfteler ana, küçük köfteler ve nohutlar da kız olarak kabul edilir.
Höşmerim Tatlısı
Rivayete göre, savaşın başlaması üzerine eşini cepheye yolcu eden kadın dönmesini bekler. Fakat savaş bitip aradan uzun zaman geçmesine rağmen eşi geri dönmez. Kadın, eşinin şehit düştüğünü düşünür ama eşi savaşta yaralandığı için köyüne geri dönememiştir. Bütün ümitleri kesilen kadın, her gün yaptığı gibi ellerinde kalan tek ineğin sütüyle peynir mayalar. Peyniri mayalarken aniden kapı çalar ve kapıyı açan gelinin karşısında yıllardır görmediği eşi duruyordur. Kadın eşini görünce çok mutlu olur, aç olduğunu düşünüp ona yemek hazırlamaya karar verir. Ne yapsam diye düşünürken taze peynirin içine yumurta, şeker ve irmik katarak ateşte pişirmeye başlar. Sofraya otururlar ve biraz yemesini bekledikten sonra merakla “Hoş mu erim? Hoş mu erim?” diye sorar. Böylece bu meşhur tatlı zamanla “Höşmerim” adını alır.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0