Sindirim Problemi Yaşayanların Dikkatine!

RSS
Sindirim Problemi Yaşayanların Dikkatine!

Bazen özel günlerde hazırlanan lezzetli menülere kendimizi fazla kaptırabiliyoruz. Harika bir akşam yemeği hassas bir mideye sahip olanlar için kâbusa dönüşebiliyor. Eğer hazımsızlık problemi yaşıyorsanız birkaç besin ile midenizi rahatlatmaya yardımcı olabilirsiniz:

  • Rezene: İçinde bulunan anetol sayesinde yağlı ve baharatlı yemeğe bağlı yaşanan hazımsızlık problemi için anti-flamatuar bir etki gösterir. Yemeklerden sonra çiğneyeceğiniz bir kaşık rezene ile midenizi rahatlatabilirsiniz.
  • Karbonat: Hazımsızlığın nedeni midedeki asitlerin dengesizleşmesidir. Karbonatın ise bu asidi dengeleyici bir etkisi vardır. Bir bardak ılık suyun içine bir çay kaşığı karbonatı koyup karıştırın ve için. Fakat bu yöntemi çok sık uygulamamanızı tavsiye ediyoruz. Eğer yüksek tansiyon hastalığınız varsa da bir tuz çeşidi olduğu için karbonattan uzak durmalısınız.  
  • Kimyon: Hazımsızlık denince akla gelen ilk bitkilerden biridir. Mide ve bağırsak sorunlarında oldukça etkili olan kimyondan bir tatlı kaşığı alıp bir bardak sıcak suda kaynatın. Beş dakika kadar demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Her yemekten sonra tüketebilir ya da yaptığınız yemeklerin içine de kimyon ekleyebilirsiniz.
  • Tarçın: Eğer mide ve sindirim problemi yaşıyorsanız tarçını mutfağınızdan eksik etmeyin. Toz olarak satın aldığınız tarçından bir tatlı kaşığı alarak bir bardak sıcak suya atın. 3-5 dakika demlendikten sonra sıcak olarak tüketin.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar