Pratik Tiramisu Tarifi

RSS
Pratik Tiramisu Tarifi

 

Akşam yemeği sonrası tatlı keyfine hayır diyemiyor ama günün yorgunluğu sonrasında bir de tatlı yapmaya üşeniyorsanız; bu tarif tam size göre!

Hecha demir döküm tencereniz ile yarım saatten daha az sürede hem lezzetli hem de pratik nefis bir tiramisu hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 adet pasta tabanı
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 100 gram labne peynir
  • 100 gram ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından az soğutulmuş granül kahve

 

Yapılışı:

  1. Sütü Hecha döküm tencerenize koyup üzerine şeker, un ve yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırın.
  2. Tencerenizin altını açın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Karıştırmazsanız krema topaklaşabilir.
  3. Kaynadıktan sonra ılıması için bekleyin.
  4. Ilıdıktan sonra labne ve ekşi kremayı karışıma ekleyin.
  5. Mikser yardımı ile 5 dakika boyunca çırpın. Tiramisu kremanız hazır!
  6. Pasta tabanının bir katını eritilmiş kahvenin yarısı ile ıslatıp soğumuş tiramisu kremasını ilave edin.
  7. Pasta tabanının diğer katını da ıslattıktan sonra iki tabanı birleştirin. Kalan krema ile tiramisunun her yerini sıvayın. Son olarak yüzeyin tamamına toz kakao serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar