Hafif Bir Lezzet: Balkabağı Sinconta

RSS
Hafif Bir Lezzet: Balkabağı Sinconta

Tatlısı, yemeği, çorbası… Her türlüsüne bayıldığımız balkabağının hem hafif hem kolay hem de sağlıklı bir tarifini arıyorsanız Özge Şahin’den ilham alabilirsiniz.

 

  • 1 büyük dilim çorbalık balkabağı
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 iri soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı


Balkabağını, soğanı, sarımsağı doğrayıp tüm baharatlar ve salça ile karıştırın. Fırında 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar