Hafif Bir Lezzet: Balkabağı Sinconta
Tatlısı, yemeği, çorbası… Her türlüsüne bayıldığımız balkabağının hem hafif hem kolay hem de sağlıklı bir tarifini arıyorsanız Özge Şahin’den ilham alabilirsiniz.
- 1 büyük dilim çorbalık balkabağı
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 iri soğan
- 7 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Balkabağını, soğanı, sarımsağı doğrayıp tüm baharatlar ve salça ile karıştırın. Fırında 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0