Tahinli Pekmezli Sufle

RSS
Tahinli Pekmezli Sufle

Çikolata denince akan sular durur. Hele bir de kış soğuğunda sıcacık servis edilen bir suflenin verdiği keyfe doyum olmaz. Çikolata tutkumuz bir yanda dursun;  lezzetli bir sufle alternatifi denemeye ne dersiniz?

3 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin
75 Gram Tereyağı
1 Çay Bardağı Tahin
Yarım Çay Bardağı Üzüm Pekmezi
2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Kullanacağınız kalıpları tereyağı ile yağlayın. İçlerine toz şeker serpin ve elinizle her tarafına yayılmasını sağlayın. Daha sonra fazlalıkları dökün. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.

Un ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra bir kaba eleyin. Üzerine vanilin ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Üzerine tahini ve pekmezi ilave edip bir dakika kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 10 dakika bekletip sarısını ve beyazını ayırdığınız yumurtaların sarılarını ekleyin. Bir kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerine hazırladığınız unlu karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika boyunca karıştırın.

Ayırdığınız yumurta aklarını ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kademeli olarak toplam 2 dakika boyunca çırpın. Üzerine toz şeker ekleyip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hazırlamış olduğunuz tahinli karışıma ilave edin. Tahta kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak yedirin. Hazırladığınız kalıplara üst kısımlarında birer cm boşluk kalacak şekilde pay edin. Kalıpları fırın tepsisine sıralayın ve fırının orta rafında pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika piştikten sonra fırından çıkarın ve bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar