Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası
Hem lezzetli hem de bir o kadar sağlıklı bu tarifte brüksel lahanaları için blanching tekniğinden faydalanabilirsiniz. Gülçin Kaya’nın tarifiyle yer fıstıklı brüksel lahanası, sofralarınıza renk katacak!
Malzemeler:
500 gram Brüksel lahanası
100 gram tereyağı
1 diş sarımsak
60 gram ekşi krema
80 gram krema
1/2 adet limon suyu
2 dal taze kekik
100 gram kavrulmuş yer fıstığı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Lahanaları güzelce yıkayın ve kötü olan yaprakları varsa temizleyin. Daha sonra brüksel lahanalarını tam ortadan kesin. Geniş bir tavaya tereyağını alın ve eritmeye başlayın. Üzerine ikiye bölünmüş lahanaları ve ezilmiş sarımsağı ilave edip soteleyin. Bu işlem lahanaların hem yumuşamasına hem de suyunu salmasına yardımcı olacaktır. Soteleme işleminden sonra ekşi krema, krema, limon suyu, taze kekik ve kavrulmuş yer fıstıklarını da ekleyerek biraz daha pişirin. Hafif karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırıp servis edin.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0