Tam Mevsimi: Enginar Dolması

RSS


Enginar mevsimi geldiğine göre, nefis bir enginar dolması da sofralarda yerini mutlaka almalıdır! Hecha lezzeti ile bir araya geldiğinde sonucuna herkesin hayran kalacağı bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Malzemeler:

4 adet enginar
1 orta boy soğan
1 domates
Birkaç dal maydanoz ve taze nane
Az miktarda domates salçası veya domates sosu
1 çay bardağı pirinç
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber

 

Hazırlanışı:

Enginarları temizlemeye başlamadan önce bir kabın içine su koyduktan sonra yarım limon suyunu ekleyin. Enginarın en dışta kalan yapraklarını ayıklayıp atın. Daha sonraki yaprakları koparıp kenara ayırın. Elinizde kalan enginarın üstteki yaprak kısmını bıçakla kesip atın. Daha sonra enginarı ortadan ikiye bölerek hazırladığınız limonlu suya koyun. Enginarlar limonlu suda beklerken dolmanın içini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Dolma içini ön pişirme yapmadan hazırlayın. Soğan, maydanoz, nane ve domatesi ince ince doğrayarak yıkayıp süzdüğünüz pirince ilave edin. Daha sonra tuz, karabiber ve biraz salçayı da ilave edin. Biraz da zeytinyağı koyduktan sonra dolmanızın içi hazır olacak. Ortadan ikiye böldüğünüz enginarların üzerine hazırladığınız dolma içinden koyun. Kenara ayırdığınız yaprakların içine de dolma içinden koyduktan sonra, diğer yaprağı üzerine kapatın. Tencerede birbirine destek olacak ve yapraklar açılmayacak şekilde yerleştirin. Yaklaşık iki çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra hafif ısıda pişirin. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar