Etüve Pişirme Yöntemi
Besin değerlerinin korunduğu, besinlerin daha sindirilebilir hale getirildiği bu pişirme yöntemini diyet listesini uygularken kullanabilirsiniz! Etüve pişirme yöntemi kısaca, et veya sebze yemeklerinin kendi suyunda pişirilmesidir.
Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kullanacağınız aracın buhar kaybını önleyecek şekilde olmasıdır. Eğer ocakta pişirecekseniz derin bir tencere, süzgeç veya elek, uygun bir kapak; fırında pişirecekseniz ise kalın kenarlı bir fırın tepsisi kullanmanız gerekir.
Etüve yöntemi ile yiyecekleri hiç su eklemeden, kendi sularında pişirmelisiniz. Yiyeceğin suya değmeyeceği bir kaba konup sadece su buharından faydalanması sağlanmalıdır. Yağ, tuz, biber, salça gibi gerekli ilaveler yapılarak yiyecekler kendi sularında pişer. Bu pişirme işlemi hafif ısıda olmalıdır. Fırında pişirilecekse 120-140 dereceden fazla ısı olmamalıdır. Etüve yöntemi ile pişirdiğiniz yemekler hem daha lezzetli hem de daha taze bir görünüme sahip olacaktır.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0