Mükemmel Pastanın Püf Noktaları

RSS
Mükemmel Pastanın Püf Noktaları

Pastaneden alınmışçasına nefis pastalar ve hamur işleri yapabilmek için, pasta ustalarının ipuçlarını derledik. İster hamur işlerinde yeni olun, isterseniz profesyonel, her işinizin mükemmel sonuçlanmasını sağlayacak bazı yöntemlerimiz var.

Şablonla desen yapın.

Şablonları internetten sipariş edebilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Sade bir pastayı hızlı bir şekilde mükemmel göstermek için şablonu pastanızın üzerine yerleştirin ve kakao ya da pudra şekerini serpin.

Tuz ekleyin.

Tatlılara tuz eklenir mi demeyin, bir tutam tuz kurabiye hamurundan pastaya, her şeyin tadını ortaya çıkarmak için kullanılabilir. 

Mükemmel pasta kesimi

Pandispanyanız bittiğinde streç filme sarın ve 40 dakika dondurun. Kesip düzeltmeden ya da krema ile kaplamadan 30 dakika önce buzluğa yerleştirin. Eğer zamanınız varsa oda sıcaklığında 12 saat bekletin.

Pastanızı kapladıktan sonra ise trtemiz, pürüzsüz kenarlar elde etmek düşündüğünüzden çok daha kolay. Bıçağınızı kaynar suya batırın, kağıt havuyla temizleyin ve sıcak bıçak ucunuzu pastanızın hafifçe erimesine izin vererek yavaşça kesin. 

Taze malzemeler kullanın.

Meyve, sebzelerden ziyade, un, kabartma tozu, karbonet ve kuru maya gibi ürünlerin kullanım sürelerine dikkat etmelisiniz. 

Eşit pişmiş kekler

Eğer eşit pişmiş keklerle, katlı bir pasta yapmanın yolunu arıyorsanız, her pandispanyayı ayrı kalıpta aynı sürede pişirmelisiniz. Hamur işlerini pişirmek sandığımızdan daha bilimseldir, ölçülerinizi ve fırının sıcaklığını kesin olarak bilin. Size doğru sonuç verecek tartılara ve fırın termometrelerine yatırım yapın.

Malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. 

Pastanızdaki tüm malzemelerin iyice emilmesine ve güzelce kabarmasına yardımcı olacaktır. 

Yumurtalarınızı tartın.

Hassas hamur işleri için -makaron gibi- yumurtalarınızı tartıp, eşit hacimlere sahip yumurtalarla çalışmalısınız. 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar