Fırında Tavuğun Püf Noktaları

RSS
Fırında Tavuğun Püf Noktaları

Haftanın püf noktası:

 

Bazen düşünüyoruz mutfağımızın sınırları sadece dört duvarımız kadar mı? İnsan var olduğu sürece yeme içme de var olduğu için mutfak dediğimiz mekanın arkasında çok görkemli bir bilgi dağarcığı var. Ufka baktığımızda çizgisini göremeyeceğimiz kadar engin bir kültür yeme içme kültürü

 

Peki bu engin kültü içinde bildiklerimiz ve işimizi kolaylaştıran pratik bilgiler? Tabii ki uyguladıkça alışkanlığımız haline gelecek bu bilgiler de o kadar çok ki! O yüzden her hafta burada bir şeye değinmek bizim de ufkumuzu açıyor.

 

Belki de yüzlerce kere yaptığımız şeyler hakkında toplumsal hafızamızdan faydalanıp, başkalarının deneyimi ile damıtılmış bir bilgi size: Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkaya getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

 

Kokusu şimdiden burnumuza geldi bile.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar