Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı

RSS
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı

Anadolu, tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerle etkileşime girip harmanlanmış bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşayan Türkler, Orta Asya’dan taşıdıkları yemek kültürünü Osmanlı Mutfağı ile birleştirip geliştirirerek, günümüz Türk mutfak kültürünü oluşturmuştur.

Bu yolculukta, farklı kültürlerle yaşanan zengin etkileşim yöresel çeşitliliği ve farklı tatları da bünyesine alarak, günümüze taşınmıştır. 

‘Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı’ kitabı, Lezzet Dergisi ekibinin uzun ve itinalı bir çalışması sonucunda meydana gelmiştir, içinde Türk damak zevkine uygun tam 1250 tarif barındırmaktadır. Üstelik hepsi denenmiş, onaylanmış bu tariflerin içinde neler var neler…

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar