Hamur Nasıl Kabartılır?

RSS
Hamur Nasıl Kabartılır?

Yemek pişirmek dünyanın en keyifli uğraşlarından biri. Sürekli yeni tatlar keşfederek, yeni teknikler ya da püf noktaları öğrenerek damak zevkinizi günden güne geliştirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. Ekmek yapmaya bu kadar alıştığımız dönemde bazen mayalama süreçlerinde başarısız olduğumuz zamanlar da oldu. Ekmek niyetiyle yola çıkıp kabarmamış, neredeyse pide yüksekliğinde fırından çıkan sonuçlarla da karşılaştık zaman zaman. Peki bunun önüne nasıl geçebiliriz? Nasıl güzelce kabarmış, çıtır çıtır bir ekmeğin fırınımızdan çıkacağını garanti edebiliriz? Buyrun size bir püf noktası: Mayalı hamur işlerini yaparken, bir kaşık toz şekeri karışıma eklerseniz, hamurunuz çok daha fazla kabarır.

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar