HAFTANIN PÜF NOKTASI: DAHA LEZZETLİ SEBZE YEMEKLERİ İÇİN

RSS
HAFTANIN PÜF NOKTASI: DAHA LEZZETLİ SEBZE YEMEKLERİ İÇİN

Sebze yemekleri çoğunlukla basit bir formüle sahip, pratik yemekler olarak görülse de her yemekte olduğu gibi püf noktalarına dikkat edildiği zaman çok daha lezzetli hale gelir.
İşte sebze yemeklerinizi yaparken uygulayabileceğiniz birkaç püf nokta:

  • İlk kural elbette hem sağlığımız hem de yemeğimizin lezzeti açısından temizliğine dikkat etmek. Özellikle yeşillikleri tuzlu veya sirkeli suda yıkamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Böylece sebzeleri daha etkili ve çabuk temizleyebilirsiniz.
  • Yaptığınız sebze yemeklerinin iyi pişmesi ve lezzetli olması için öncesinde yaptığınız hazırlıklar da çok önemlidir. Hangi yemeği yapacaksanız sebzeleri de ona uygun biçimde doğramalısınız. Bazı yemekler için iri doğranmış sebzeler yemeğin geç pişmesine ya da çiğ kalmasına neden olabilir.
  • Yemeklerinizi pişirirken ısıyı önce yüksek tutun. Kaynama noktasına geldikten sonra ateşi kısın. Kısık ateşte pişen yemekler her daha lezzetli olacaktır.
  • Lahana veya karnabahar gibi keskin kokulu yemekleri pişirirken tencere kapağını aralık tutarsanız kokunun yemeğe sinmesini engelleyebilirsiniz.
  • Sebze yemeğini pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su daima sıcak olmalıdır.
  • Sebze yemeğinde sebzeler haşlanarak kullanılacaksa haşlama suyuna bir miktar sirke ekleyerek sebzelerin rengini korumasını sağlayabilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol