Evde Dondurma

RSS
Evde Dondurma

EVDE NASIL DONDURMA YAPILIR?

 

Malzemeler

4 yumurta sarısı

100 gr. Pudra şekeri

1 çay kaşığı mısır unu, isteğe bağlı

300 ml. Krema

300 ml. Süt

1 vanilya özütü

 

Hazırlanışı

Öncelikle dondurucuda bol miktarda boş alan olduğundan emin olmalısınız.

Yumurtaları ayırın, yumurta sarısını büyük bir kaseye koyun. Bu tarif için beyazlara ihtiyacınız olmayacak.

Şekeri yumurta sarısına ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın.

Mısır unu kullanıyorsanız bu aşamada ekleyin ve yumurta sarısıyla iyice özdeşleşmesi için çırpın.

Kremayı ve sütü Hecha 24 cm tencerenize koyun.

Vanilya özütünü uzunlamasına kesin, tohumları bir bıçağın arkasıyla kazıyın ve tencerenize ekleyin.

Kremayla sütü kaynama noktasına kadar ısıtın, sıcak krema ve sütü yumurta ve şekerin üzerine yavaşça dökün, bu esnada çırpamaya devam edin.

Çırptığınız muhallebinizi temiz bir tavaya ekleyin ve çok düşük bir ısıda pişirin. Bu esnada tahta kaşıkla sürekli karıştırın, buharlaşana ve daha yoğun bir kıvam alana kadar buna devam edin. Tahta kaşığın arkasıyla net bir çizgi çizebildiğinizde muhallebiniz hazırdır. Bu işlem 10 dakika kadar sürebilir.

Muhallebiyi bir kaba ekleyin, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığından muhallebinizin üzerini kapatın ve gece boyunca buzdolabında bekletin.

Soğuduktan sonra, muhallebiyi mikser ile çırpın, bu işlem buz kristallerini dağıtacak ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Ardından dondurmanızı katılaşana kadar dondurucuda tekrar bekletin.

Dondurmayı servis etmeden 10 dakika önce dondurucudan çıkartın, böylece servis etmek daha kolay olacaktır.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar