Dört Peynirli Sebze
Hecha’larda dört peynirli sebze, yaz aylarının yemeği.
20 cm küçük boy tencere, 28 cm düz yuvarlak tava ve 12 cm mini güveç kullanılmıştır.
6 kişiliktir
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 25-30 dakika
Malzemeler
250 gr. patlıcan
250 gr. kabak
250 gr. patates
250 gr. kuru domates
250 gr. soğan
2 diş sarmısak
250’şer gr. sarı ve kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Gorgonzola, gravyer, parmesan ve rende mozzarella peynirleri
Zeytinyağı
Yapılışı
Sebzeleri temizleyip sertlik sırasına göre 15-20 dakika haşlayın. Tencereden alıp hepsini küp küp doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritin, un ilave ederek meyaneyi hazırlayın. Peynirleri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Haşlayıp küp kestiğiniz sebzeleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Hazırladığınız karışımı minik güveç kaplarına dağıtın. Dilerseniz üzerlerini milföy hamuru ile kaplayın, dilerseniz bu şekilde fırına atın. 15-20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp servise sunabilirsiniz.
Lezzet önerisi
Alternatiflerinizi değerlendirin!
Gorgonzola yerine rokfor,
Gravyer yerine emmental,
Parmesan yerine grano padona,
Rende mozarella yerine rende kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
Şef Yağız İzgül
Photo by Eaters Collective on Unsplash
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0