Ceyda Artun Tarifi ile Döküm Tavada Dev Kurabiye

RSS
Ceyda Artun Tarifi ile Döküm Tavada Dev Kurabiye

 

Sanki Atölye’nin kurucularından Ceyda Artun, bu tarifi ile içinizdeki çocuğa hitap etmeyi hedefliyor!

Hecha döküm tavada dev kurabiye, tavanız sayesinde eşit pişerken ortalarda biraz hamursu bir hali de oluyor ki size en çok çocukluğunuzu anımsatacak kısmı o olacak.

Fırından çıktığı gibi üzerine birkaç top dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Dondurma ortasında eridikçe iyice dayanılmaz bir hal alıyor! Yapımı oldukça kolay olan bu tarifi canınız çektiği her an yapabilirsiniz.

Döküm Tavada Dev Kurabiye İçin Malzemeler

  • 450 gram un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 200 gram tereyağı veya bitkisel tereyağı
  • 150 gram beyaz şeker
  • 150 gram esmer şeker
  • 150 ml soya sütü
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • 2 çay kaşığı karnıyarık otu tozu (psylium husk)
  • 250 gram bitter çikolata parçaları

 

Döküm Tavada Dev Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Karnıyarık otu dışında kalan kuru malzemelerinizi bir kâsede eleyin ve karıştırın.
  2. Oda sıcaklığındaki yağınızı da şeker ile çırpmaya başlayın.
  3. Ayrı bir kâsede soya sütü, karnıyarık otu ve vanilyayı çırpın. (Bitki temelli beslenenler için yumurta yerine geçecek kısım burası.) Çırpmaya devam ederken yağlı şekerli karışıma ekleyin. İyice çırpın.
  4. Kuru karışımı da yavaş yavaş ekleyin ve homojen olana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Son olarak çikolata parçalarını ekleyip karıştırın, biraz üzerine serpmek için de ayırın. Hecha demir döküm tavanızı yağlayın ve kurabiye hamurunuzu yayın. Üzerini kalan çikolata parçaları ve yaprak tuz taneleri ile süsleyin.
  6. 160 derece ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Sonra kaşıklayın, dondurmalayın, dilimleyin, parçalayın…

 

TARİFİN VİDEOSUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar